Pikkukisat 13.8.2020

Stall Sjöholmassa järjestetään 13. elokuuta virtuaaliset kouluratsastuskilpailut, jotka ovat avoinna kaikille ratsukoille. Helpohkot luokat tarjoavat myös nuorille ja kokemattomammille hevosille mahdollisuuden tulla kilpailemaan. Kilpailujen vastuuhenkilönä toimii Disa Sund VRL-03335 (disasterne@gmail.com). Kilpailujen tulokset arvotaan arvontakoneella.

Yleinen info:
- Järjestyspaikkana Stall Sjöholma
- Luokat ratsastetaan ulkokentällä, verryttely ja käsihevosalue maneesissa

Kilpailun säännöt:
- Avoinna kaikille ratsukoille
- Lähtömaksu 5ve per ratsukko

Arvostelu:
- Lyhyt arvonta
- Jokainen osallistuja saa lyhyen kommentin
- Jos liität osallistumisen mukaan omavalintaisen tuotoksen, jossa on ratsukon tunnelmista ja tapahtumista ennen suoritusvuoroa, kommentti on kattavampi

Osallistuminen:
- Yhteen luokkaan mahtuu 30 ratsukkoa
- Yksi (1) hevonen enintään kahteen (2) luokkaan
- Enintään kolme (3) ratsua/henkilö/luokka
- Yksi hevonen vain kerran yhteen luokkaan
- Samaan luokkaan osallistuvat saman luokkaotsikon alle, kiitos!
- VIP 12.8.2020

Osallistumiset vain allaolevassa muodossa sähköpostiin disasterne@gmail.com otsikolla "Pikkukisat".

Luokka [rv]
Ratsastaja - <*a href="http://osoite">Ratsun nimi<*/a>
Mahdollinen tuotos tai linkki tuotokseen
poista tähdet!


Luokat

Luokka 1. Helppo D:3 2013 (rata)
Luokka 2. Helppo C:1 2000 (rata)
Luokka 3. Helppo B:3 2019 (rata)
Luokka 4. Helppo A FEI:n CCI/CIC* A-kenttäkilpailuohjelma 2009 (rata)


Palkinnot

Kaikille sijoittuneille ruusukkeet:


Luokkavoittajien kesken on arvottu yksi Disa Sundin valmennus. Arpaonni osui ratsukkoon Reija Käkiharju - Mörkövaaran Raivorakkaus. Reija, saat lunastettua palkintosi ottamalla yhteyttä sähköpostitse. Koulu-, rataeste- tai maastoestevalmennus järjestetään Stall Sjöholmassa ja saat osallistua vapaavalintaisella ratsulla.

Ruusukkeista kiitos EQP

Tulokset

Päivitetty 15.8.2020

Luokka 1. Helppo D:3 2013 (4)

1. Kimi - Liekin Loiste (72,824 %) – Hyvä, tasainen ja täsmällinen suoritus tältä ratsukolta!
2. Kimi - Mr. King (70,588 %) – Tarkat tiet ja peruutus pysähdyksineen. Ihan alussa oli tahmeutta, mutta hyvin saitte yhteistyöstä radan aikana kiinni.
3. Kimi - Sterk Sjel (63,529 %) – Hieman jännittyneen oloinen hevonen, jolla meinasi olla kokorataleikkaiden aikana mutkia matkassa. Siirtymiset olivat täsmällisiä.
4. Eva Söder - Liinahaan Tähti-Tuuli (60,000 %) – Hyvä vapaan käynnin osuus, pysähdyksiin ja volttien pyöreyteen vielä vähän tarkkuutta.

Luokka 2. Helppo C:1 2000 (6)

1. Assi - Poniniemen Darkmaw (70,278 %) – kommentti alla
2. Kimi - Muiskis (68,000 %) – Kivan kevyen oloinen hevonen ja pehmeäotteinen ratsastaja. Hyvät tiet ja selkeät askeleen pidennykset.
3. Thomas Sund - Murroksen Häivä (65,056 %) – Muuten hyvin tasaisen rauhallinen rata, mutta suunnanmuutos harjoituslaukassa hevonen vaihtaa laukan.
4. Kimi - Hekla (64,333 %) – Siistiä ratsastusta, hevonen hieman ennakoi parissa laukannostossa.
5. Kimi - Lumpeen Lilja (63,500 %) – Ratsukolle sopi reipas tahti, pysähdystehtävissä hevonen olisi saanut kuunnella paremmin ratsastajaa.
6. Chao - Dwi Ayu (56,944 %) – kommentti alla

Assi - Poniniemen Darkmaw
Nii-in, olisi ehkä pitänyt käydä treenaamassa muutenkin kuin kouluvarsojen laatuarvostelussa, puhisin mustan nelivuotiaani selässä. Vaikka olimme olleet tilaisuuden paras (ja köh ainoa) poni, ei palkinto sitten kuitenkaan tainnut taata sitä, että laitumella koko kesän ollut orini olisi yhtäkkiä kasvanut kouluihmeeksi. Manu mennä liiteli kyllä sellaista lisättyä ravia lämmittelykentällä että ainakin olisi 8 tullut radalla, harmi vain, että olin pyytänyt laukkaa. Henkäisin syvään, jännitin vatsalihakseni ja puolipidätteen kautta sain vihdoin black beautyni rauhoittumaan, joten valmistelin laukannoston uudelleen. Noh, laukka kyllä nousi, mutta väärä. Uusien hengitysharjoitteiden kautta sain vihdoin oikean laukan nousemaan. Tässä vaiheessa Manu kuulosti lähinnä traktorilta pärskiessään innoissaan laukan tahtiin. Ainakin kiinnitimme huomiota. "Tulossa jalostukseen kaudella 2021 - varaa jo nyt, niin sinäkin saat oman traktoriponin!" kuvittelin mielessäni iskevää jalostusmainosta. "Ja seuraavaksi vuorossa Assi Nietos omistamallaan ja kasvattamallaan newforestinponillaan Poniniemen Darkmawilla, joka on monen polven poniniemeläinen!" kaiuttimista kuului. Tein hieman turhan voimakkaan pidätteen kuulutuksen seurauksena, joten lysähdimme laukasta käyntiin niin, että meinasin horjahtaa Manun kaulalle vauhdin äkkinäisestä loppumisesta johtuen. Nyt, kokoa itsesi, toistelin kun valkoiset aidat alkoivat lähestyä. This is not your first rodeo.

Tuomarin kommentti: "Hyvin keskittynyt ja täysillä radan imussa mennyt ratsukko, jossa oli säihkettä ja säpinää. Radalla esitettiin hyvät täsmälliset tiet ja poni kulki suorilla urilla mihinkään päin puoltamatta tai poikittamatta. Kolmikaarisella kiemurauralla ja voltilla poni taipui nätisti. Pysähdyksessä ja peruutuksessa oli hätäisyyttä, josta on hyvä harjoitella kotona pois. Muuten hyvin tasainen ja reipas suoritus."

Chao - Dwi Ayu
Koitin hengittää syvään. Mikä ihme tässä hermostutti, olinhan kilpaillut toki ennenkin. Voikonvaalea poni allani ei tuntunut huomaavan jännitystäni, vaan seurasi uteliaana muiden ratsukoiden touhuja. Nyt pyörryttää, hengitin liian syvään. Tai unohdin taas hengittää. En oikein tiedä itsekään. Koitin muistella radan koukeroita, missä kohtaa pitikään keventää vai pitikö ollenkaan? Mihin luokkaan meidät olikaan ilmoitettu? Mitä täällä tapahtuu? Huomasin puristavani ohjien periä niin että rystysistä uhkasi karata väri. Poni seisoi tyynen rauhallisena ja ilmeisesti odotti minun keräävän itseni. Taputin ponia kaulalle – vaikkakin melko jäykästi. "Hyvin se menee." Totesin ääneen, mutta ehkä enemmän itselleni kuin ratsulleni.

Kuulutettiinko meitä radalle? Eikai vielä, tässähän piti olla vielä ainakin kaksi ennen meitä. Vai joko ne meni? Nyt oli pakko kerätä itsensä. Tämän ajatuksen siivittämänä keräsin myös ponini ohjat. Se oli Aiskille lähtömerkki ja tiesin jo nyt, että tamman jarrujen löytäminen radalla tulisi olemaan työn ja tuskan takana. Nyt tiesin mitä jännitin niin paljon. Voi kunpa pysyisimme edes aitojen sisäpuolella...


Tuomarin kommentti: "Ratsastajaa jännitti ilmeisen kovasti ja ihan hyvän radalle tulon ja kokorataleikkaan jälkeen jännitys tarttui myös pieneen poniin. Ratsukolla oli pieniä hankaluuksia laukassa, mm. tahtirikkoja ja laukan tippumista ennenaikaisesti raville. Myös kokorataleikkaalla kevyen ravin askeleen pidennys olisi saanut olla erottuvampi. Viimeisellä harjoitusravipätkällä hienosti tsempattu, sillä voltti oikealle oli hyvä, pyöreä ja lopputervehdys keskihalkaisijalla pysyi linjalla."

Luokka 3. Helppo B:3 2019 (5)

1. Reija Käkiharju - Mörkövaaran Raivorakkaus (68,571 %) – Ratsukolla oli tarkat siirtymiset ja hevonen pysyi aika hyvin linjalla. Kauttaaltaan harmoninen suoritus ja hevonen liikkui kevyesti pehmeällä tuntumalla.
2. Christine Nilsson - Kaunon Lantti (66,476 %) – Tahdikkaasti liikkuva, kuuliainen ratsu. Pientä ennakointia lävistäjän jälkeisellä laukannostolla.
3. Kimi - Schneestern (65,381 %) – Tasaisen rauhallinen rata, jossa oli pientä epätarkkuutta kiemurauralla.
4. Kimi - Mahtipoika (64,333 %) – Hevonen jäi laukassa vähän hitaaksi ja tahtiin tuli rikkoja. Muuten kuuliainen ratsu, jolla oli hyvin esitetty keskikäynti.
5. Kimi - Vinha-vilperi (63,286 %) – Pientä epätarkkuutta siirtymisissä ja muodon pysymisessä vakaana, mutta muuten siististi ratsastettu rata.

Luokka 4. Helppo A FEI:n CCI/CIC* A-kenttäkilpailuohjelma 2009 (5)

1. Avrelian Ismailov - Dúlachán (67,625 %) – kommentti alla
2. Reija Käkiharju - Hiidelmän Ukkosti (67,333 %) – Todella tasaväkinen kärkikaksikko luokassa. Hyvää siistiä ratsastusta. Keskiravi olisi kaivannut enemmän erottuvuutta.
3. Kimi - Sandstorm (66,958 %) – Tasapainoinen ratsukko, jolla oli hyvät laukkaosuudet. Keskikäynnissä askel olisi saanut venyä paremmin.
4. Kimi - Cavaliero (65,875 %) – Parit siirtymiset alaspäin olisivat saaneet olla vakaampia. Hyvin taipunut ja notkeasti liikkunut ratsu.
5. Kimi - Rockabye (56,875 %) – Hevonen oli jännittynyt mikä näkyi askellajien laadussa ja parissa rikossa, sekä ympyröiden toisinaan epätasaisena muotona. Ratsastaja pysyi satulassa jäntevänä.

Avrelian Ismailov - Dúlachán
Raskas ja jäykkä, turhan kiireinen ja suurpiirteinen. Sentään yritteliäs, vaikkei maltakaan yrittää aivan loppuun saakka. Ehkä ikä tekee tehtävänsä, viisivuotias on kuitenkin keskentekoinen monella tapaa. Käkiharju suomenhevosineen ratsastaa ohitsemme verryttelyalueella siirtyessäni Dúlachánin kanssa uudelleen keskiraviin. Edelleen turhan kiireinen, yliaktiivinen, askelpituus jäi lyhyemmäksi kuin se todellisuudessa olikaan eivätkä jalat ojentuneet riittävästi. Jos ei muuta hyvää, niin ainakin Dúlachán liikkuu tasaisesti, sen etuosa ei kauho tyhjänä ilmassa takaosan laahatessa lamaantuneena mukana. Ori kyllä käyttää selkä- ja vatsalihaksiaan, tuo takaosaansa alle, muttei malta viedä liikkeitä rauhallisesti läpi ja valahtaa herkästi takaisin etupainoisemmaksi. Verryttelyalueella on miellyttävän väljää, minulla on hyvin tilaa ratsastaa Dúlachánilla neliöympyröitä, peruutuksia, siirtymisiä, kaikkea millä herkistän hevosta uudelleen, saan sen tuomaan takaosaansa paremmin alleen. Käkiharju kuulutetaan radalle, Dúlachánin keskittymiskyky katoaa hetkelliseksi keskilaukassa, kahden askeleen tahtirikko.

Odottaessani vuoroamme kumarrun taputtamaan orin kaulaa, rapsuttamaan sen säkää. Olkoonkin kuinka kenttäratsu, Dúlachán vaatii vielä valtavasti työtä ja hiomista kouluratsastuksessa. Niin mielelläni kuin minä esittelen osaamistani, kilpailen, voitan, tämänkertainen rata tuskin tuo egolleni tyydytystä. Vastassamme on valmiimpia, tai ainakin tasaisempia hevosia, kuin Dúlachán toistaiseksi on. Haen ensisijaisesti kokemusta, rutiinia, nuorelle hevoselle. Mikä ei tietenkään sano, ettenkö ratsastaisi tosissani. Kuten sanottua, voitan mielelläni. Myös kiireisellä, malttamattomalla viisivuotiaalla.


Tuomarin kommentti: "Ratsukko tsemppasi hyvin omaan suoritukseen, jonka aikana hevonen liikkui hyvässä tasaisessa muodossa rytmikkäästi ja puhtaasti. Ratsukolla oli säännölliset tiet ja hevonen taipui hyvin koko kroppansa läpi. Hevonen venytti askeliaan kiitettävästi keskiravissa ja -laukassa, mutta keskikäynnissä tahti jäi turhan kiireiseksi. Rauhalliset pysähdykset ja liikkeellelähdöt, vaikka hevonen selkeästi vähän yritti ennakoida. Ratsastaja sai kuitenkin hevosen pysymään moitteettomasti aloillaan."

Koristekuvat © 1. AK / 2. David J (lisenssi) / 3. Deborah (lisenssi)