Nuorten ja aloittelevien ratsujen harjoituskilpailut 23.3.2020

Stall Sjöholmassa järjestetään 23. maaliskuuta virtuaaliset harjoituskilpailut, jotka ovat avoinna nuorille hevosille ja poneille, sekä vanhemmille aloitteleville ratsukoille. Helpohkot luokat tarjoavat mahdollisuuden harjoitella kouluradan ratsastamista kilpailutilannetta vastaavissa olosuhteissa oman nuoren kanssa tai ratsun, jonka kanssa yhteistyö on aloitettu vasta hetki sitten. Kilpailujen vastuuhenkilönä toimii Disa Sund VRL-03335 (disasterne@gmail.com). Kilpailujen tulokset arvotaan arvontakoneella.

Yleinen info:
- Järjestyspaikkana Stall Sjöholma
- Luokat ratsastetaan ja verrytellään maneesissa, käsihevosalue ulkokentällä

Kilpailun säännöt:
- Avoinna nuorille hevosille/poneille ja aloitteleville ratsukoille
- Lähtömaksu 5ve per ratsukko

Arvostelu:
- Jokainen osallistuja saa n. 50-sanaisen kommentin
- Huom! Ilman informaatiota hevosen luonteesta (pk-merkinnät, valkennukset, luonne) kommentti on suppeampi

Osallistuminen:
- Yhteen luokkaan mahtuu 15 ratsukkoa
- Yksi (1) hevonen enintään yhteen (1) luokkaan
- Enintään kaksi (2) ratsua/ratsastaja/luokka
- Yksi hevonen vain kerran yhteen luokkaan
- Samaan luokkaan osallistuvat saman luokkaotsikon alle, kiitos!
- VIP 21.3.2020

Osallistumiset vain allaolevassa muodossa sähköpostiin disasterne@gmail.com otsikolla "Nuorten kisat".

Luokka [rv]
Ratsastaja - <*a href="http://osoite">Ratsun nimi<*/a>
poista tähdet!


Luokat

Luokka 1. FEI Kouluratsastusohjelma 4-vuotiaille hevosille 2015 (avoin alle 5v ratsut ja vanhemmat varsoneet tammat, rata)
Luokka 2. Helppo B Nuorten hevosten kenttäratsastusohjelma 2009 (rata)
Luokka 3. Helppo A FEI:n CCI/CIC* A-kenttäkilpailuohjelma 2009 (rata)


Palkinnot

Kaikille sijoittuneille ruusukkeet


Palkinnoista kiitos EQP

Tulokset

Päivitetty 23.3.2020 klo 19:00

Luokka 1. FEI Kouluratsastusohjelma 4-vuotiaille hevosille 2015 (avoin alle 4v ratsut ja vanhemmat varsoneet tammat) (7)

1. Suvi Henttonen - Pikkupellon Cottonsaur
2. Nintsu - Pumpkin Pie MPB
3. Christelle Roche - Zefyros
4. Silja Seljaranta - Sinevan Caramilla
5. Thomas Sund - Murroksen Häivä
6. Nintsu - Moana's Sunny Gold
7. Arne Rosengård - Harlessie

Suvi Henttonen - Pikkupellon Cottonsaur
Ikuisena welshponityttönä en voi kiistää, etteikö sievä A-sektion ori olisi vanginnut katsettani heti ensinäkemältä. Nuori ori oli sujut itsensä kanssa, piti mölinät mahassa ja keskittyi olennaiseen eli kuuntelemaan ratsastajan apuja. Suvin ja Prinsin eteneminen oli soljuvaa ja pehmeää, mutta kuitenkin määrätietoista. Tänään ratsukko esitti oikein letkeän hyvän mielen radan, jota oli ilo katsella. Hyvä te!

Nintsu - Pumpkin Pie MPB
Pumpkinista näki jo heti keskihalkaisijaa pitkin radalle ravatessaan, että tämä ratsu oli valmis kohtaamaan vähän äksöniä. Vauhdikkaalla ponilla oli aika räiskyvät reaktiot, mutta onneksi ratsastaja valmisteli tamman rauhallisin ja varmoin ottein aina seuraavaan asiaan. Näin vältyttiin isommilta rikoilta. Hyvä energia ja eteenpäinpyrkimys, josta on hyvä lähteä muovaamaan nuorta kohti uusia haasteita.

Christelle Roche - Zefyros
Sasu-ori oli uuden tilanteen edessä kuin vanhakin tekijä. Itsevarma hevonen ei välittänyt muiden läsnäolosta, vaan he olivat ratsastajansa kanssa omassa kuplassaan. Varsin fiksuja nuoria oreja tällä kertaa mukana! Laadukkaan, mutta todella reaktiivisen oloinen Sasu lähti harjoituslaukkaan sellaisella ponnahduksella, että pidätimme hetken hengitystä peläten ratsukon singahtavan omille teilleen. Christelle ohjasi tyynesti orin kohti rennompaa menoa, joten tähän hetkeen ei ollut tarjolla sen kummempaa draamaa.

Silja Seljaranta - Sinevan Caramilla
Caramilla oli alkuun hivenen jännittyneen oloinen, mutta satulassa istunut Silja ei ollut tästä huolestunut. Päättäväinen tekeminen osoittautui oikeaksi strategiaksi, sillä hevonen rentoutui silminnähden, kun sille ei jäänyt aikaa kyttäillä muiden menemisiä.

Thomas Sund - Murroksen Häivä
Helinä eteni korvat hörössä ja rinta rottingilla. Mitä rivien välistä ymmärsi, Thomas joutui selkeästi muutamaan otteeseen keskustelemaan hevosen kanssa mihin nyt mennään. Nuori tamma olisi porhaltanut mieluusti omia reittejään, mikä näkyi erityisesti kaarevia teitä ratsastaessa, kun hevonen ei lähtenyt kääntymään halutulla tavalla. Hevonen ansaitsee plussapisteet reippaudesta, yritteliäisyydestä ja rennosta liikkumisesta.

Nintsu - Moana's Sunny Gold
Ihanan pieni ja pyöreä satuponi ei ollut sillä tavalla jännittyneen oloinen, että se olisi ollut hermostunut. Goldy enemmänkin käpertyi kuoreensa ja pätkittäin tamma eteni erityisesti ravissa vähän nihkeän oloisesti. Nintsun rohkaistessa ponia, se löysi taas kaasupolkimen. Suorituksessa oli siis pientä epätasaisuutta tahdissa ja aktiivisuudessa. Goldy ansaitsee kiitosta siitä, että se luotti kuitenkin tiukan paikan tullen kiitettävästi ratsastajaansa.

Arne Rosengård - Harlessie
Luokan väriläikällä, Lexillä, oli sellainen päivä tänään, että se ei oikein näyttänyt ymmärtävän mitä suoruus tarkoittaa. Tamman reitit oli hivenen mutkittelevia erityisesti silloin kun se sai venyttää itseään pidemmälle ohjalle. Näissä hetkissä tuntuma katosi hetkittäin, mutta kun se saatiin korjattua, Lexi vastasi hyvin kuuliaisesti ratsastajansa Arnen apuihin. Ison hevosen tasapaino kehittynee, kun se saa kilometrejä alle.

Luokan ulkopuolisena:
Felicia Kastehelmi - Kastehelmen Cadfael
Hevosen mitoissa oleva welsh part bred oli jokseenkin jännittynyt uuden edessä ja selkeästi vähän nyrpisti nenäänsä kouluaidan vieressä menemiselle. Keskemmällä rataa hevonen ei niinkään muljautellut silmiään. Laukassa ratsukko esitti hyviä, rennompia pätkiä, joissa Kapun ryhdikkyys pääsi esille.

Luokka 2. Helppo B Nuorten hevosten kenttäratsastusohjelma 2009 (8)

1. Nintsu - Ffabiana MPB
2. Vivienne Blankley - Prontoponzio
3. Agnes Svartbacka - Sinevan Balenciaga
4. Nintsu - Death to Hollywood MPB
5. Thomas Sund - Kaunon Lantti
6. Silja Seljaranta - Strzyga
7. Tiitus Hellevaara - Sinevan Butterschotch
8. Elias Hilvan - Lynchburg Cablegram

Nintsu - Ffabiana MPB
Verryttelyssä Bina aiheutti pientä hässäkkää tehdessään yllättävä loikkia sivulle. Oman suoritusvuoron koittaessa poni oli ilmeisesti saanut päästellä turhat energiat ulos ja se työskenteli keskittyneesti ratsastajansa kanssa. Bina liikkui luonnostaan hyvin tasapainoisesti ja lennokkaasti eteenpäin. Tuntuma pysyi vakaana ja ratsastaja pääsi vaikuttamaan kevyin ja pehmein ottein. Vaikka suoritus oli ratsukon tahtiin sopivan rempseä, siinä säilyi harmonisuus alusta loppuun.

Vivienne Blankley - Prontoponzio
Vautsi mikä kaksikko! Kuumahkon oloinen nuori poni pysytteli juuri ja juuri nahoissaan ja kylmäpäiseksi osaajaksi täytyy kehua myös nuorta ratsastajaansa. Vaihtoehtoja oli monia, mutta Pontus keskittyi suuntaamaan energiansa jäntevään koko kropan käyttämiseen ja säntilliseen tekemiseen. Vähän totinenhan poni oli, joten tulevaisuudessa siltä voi lähteä hakemaan vähän enemmän joustavuutta ja pehmeyttä liikkumiseen.

Agnes Svartbacka - Sinevan Balenciaga
Agnesin oli helppo ratsastaa rata läpi hymyillen, sillä satulan alla oli miellyttävän oloinen ja hyvin liikkuva Lex. Hevosella oli ikäisekseen mahtava ponnistusvoima takaosassaan ja erityisesti ravi oli hyvin jousitettua. Vaikkei maksanrautias puoliveriori vaikuttanut vielä kovinkaan rutinoituneelta ratsulta, sillä oli herkkyyttä kuunnella ratsastajan pienimmätkin avut ja reagoida niihin mukisematta. Todella hieno aihio!

Nintsu - Death to Hollywood MPB
"Päivän keskittyneimmät" kunniamaininta menee ehdottomasti Nintsulle ja Woodylle. Kimoutuva poniori teki työtä käskettyä mahtavalla paatoksella – voi mikä pieni puurtaja! Erinomaisen tarkka ja huolellisen oloinen suoritus, jossa oli huomattavissa pari kohtaa, joissa Woody meinasi lähteä ennakoimaan. Ratsastaja teki huomaamattomat korjaavat avut ja matka jatkui kuin ennenkin. Siirtymiset olivat hyvin eksakteja ja niihin voisi kotona treenatessa keskittyi saamaan ripauksen rentoutta.

Thomas Sund - Kaunon Lantti
Lantikka ei käyttänyt kotikenttäetua sen kummemmin hyödykseen, vaan nuori ori oli enemmänkin hölmistynyt vieraiden määrästä omalla tontillaan. Kaksikon suorituksessa oli hyviä pätkiä, vaikka välissä hevosen keskittyminen herpaantui ja se päästeli ilmoille kimeitä hirnuntoja. Kun Thomas sai Lantin huomion itseensä, hevosella oli hyvin tahdikas ja huolettoman rento liike.

Silja Seljaranta - Strzyga
Tyylikkäällä yönmustalla trakehnerinhevostammalla Radalla oli katseen mukaansa tempaava, svengaava liike jokaisessa askellajissa. Jos luokka olisi ollut kür, taustalle olisi sopinut Aristokateista tuttu "Katti tahtoo olla jokainen". Siljalla oli hyvin ajoitetut ja selkeät avut, mutta Rada otti helposti herneen nenään, jos ratsastaja jäi sekunin sadasosankin jälkeen. Turpaansa nyrpistäessään hevonen saattoi painua lyhyiksi hetkiksi kuolaimen taakse piiloon, kunnes taas palasi takaisin optimaalisemmalle kuolaintuntumalle.

Tiitus Hellevaara - Sinevan Butterschotch
Tiituksen ratsastama kermakaramelli ei malttanut alkuun oikein kunnolla rentoutua mikä teki tamman muuten melkoisen mukavan oloisista askellajeista jokseenkin töksähteleviä. Kolmikaarisella kiemurauralla Tiitus joutui korjaamaan etenemisen suuntaa äkkinäisemmällä liikkeellä ja tamma hieman kavahti yllättyessään. Kummallakin pysyi kuitenkin paletti kasassa ja vasemman kierroksen harjoituslaukasta lähtien Enni jo rohkeni edetä pehmeämmin ja joustavammin askelin.

Elias Hilvan - Lynchburg Cablegram
Vankka irlantilaisvahvistus Töpseli näytti pohtivan, missä kulmassa mörkö on piilossa. A:n ja K:n välisessä kulmassa oikeaa harjoituslaukkaa nostaessa ori huitaisi takajalallaan varmuudeksi kohti kouluaitaa. Ei onneksi osumaa ja satulassa istunut Elias käskytti oria jatkamaan matkaa niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Useissa siirtymisissä Töpseli keskittyi ja liikkui todella ryhdikkäästi sekä kuuliaisesti, mutta muuten oli hieman hajamielisyyttä hevosella tänään matkassa.

Luokan ulkopuolisina:
Annabel Kastehelmi - Myrskylän Pullava
Pulla, tuo hauskalta haaveilijalta vaikuttanut suomenhevostamma ei ottanut ainakaan turhaa stressiä valkoisten kouluaitojen sisäpuolella. Satulassa istunut Annabel oli hyvin päättäväinen ja sai helposti lässähtäneeseen liikkumiseen eloa ja vipinää hevosen mustiin kinttuihin. Vaikka Pulla lisäsi loppua kohden aktiivisuutta, se olisi saanut olla vähän nopeampi avuille.

Cecilia Kastehelmi - Hornanhovin Vaniljavilijonkka
Viljalla oli leppoisa ja yritteliäis asenne, jolla se korvasi toistaiseksi puuttuvaa tasapainoa. Cecilia tosin antoi nuorelle ratsulleen kaiken tuen ja osasi tuoda hevosen tehtävien eteen sillä tavalla, että Viljan oli niistä helpompi selvitä.

Luokka 3. Helppo A FEI:n CCI/CIC* A-kenttäkilpailuohjelma 2009 (5)

1. Aaron Nevanoja - Rawgabbit Breathplay
2. Liina Vallinen - Haute Gittan DK
3. Nintsu - Barrica Monastrell MPB
4. Cecilia Blankley - Priton Keremet
5. Nintsu - Cotton Candy MPB

Aaron Nevanoja - Rawgabbit Breathplay
"Tekeekö tuo ratsastaja tuolla selässä mitään vai onko tuo hevonen ohjelmoitu?" huokaili sihteerimme Ebba, joka tuomarin lisäksi oli vaikuttunut Aaronin ja Henki-orin saumattoman huomaamattomasta yhteistyöstä. Tumma hannoverinhevonen liikkui hyvin kevyellä tuntumalla, venyttäen muotoa kumilenkin lailla tilanteen vaatiessa. Pysähdyksessä ja peruutuksessa tuli vastaan ratsukon akilleen kantapää, kun Henki hapuili turhan nopeasti askelissaan. Muuten hyvin tasapainoinen, täsmällinen ja vähäeleinen, siisti suoritus.

Liina Vallinen - Haute Gittan DK
Gitte vaati ratsastajalta selkeästi hyvin paljon tukea, eikä satulaan auttanut jäädä loikoilemaan. Ratsukko joutui jonkin verran työskentelemään, mutta siitä kiitokseksi hevonen liikkui koko radan läpi hyvin tasaisella tuntumalla ja pyöreässä muodossa, venyttäen itseään kiitettävästi keskiaskellajeissa. Kotona harjoitellessa voi keskittyä ratsastamaan laukasta raviin siirtymisiä hivenen tasapainoisemmiksi.

Nintsu - Barrica Monastrell MPB
Barry oli melkoinen pakkaus pieneksi poniksi, mutta ratsastajansa Nintsu hallitsi tilanteen oikein hyvin. Poni lähti suoritukseen melkoisella tohinalla, mutta ensimmäisten volttien jälkeen malttoi jo vähän hengähtää. Voikolla welsh part bredillä oli voimakas takaosan käyttökyky, joten askeleet olivat yllättävän matkaavoittavat, vaikka niissä oli runsaasti lennokkuutta. Rento, mutta säännöllisen tahdikas laukka oli Barryn askellajeista parhain ja tasapainoisin.

Cecilia Blankley - Priton Keremet
Cecilia ja Kirppu eivät turhia hötkyilleet, vaan ratsukko esiintyi rennoin ja rauhallisin ottein. Muutamilla pätkillä Cecilia keskittyi tekemiseen, mutta Kirppu ei ollut aivan samoilla nuoteilla liikenteessä. Hevonen jäi vähän hitaaksi avuille ja se lässähti painamaan kädelle. Cecilia tarttui tilanteisiin tarvittavalla tarmolla ja sai orin liikkeen lähtemään taas takajaloista eteenpäin. Pienellä hienosäädöllä Kirpusta tulee tasainen ja varma kaveri radoille.

Nintsu - Cotton Candy MPB
Nintsu oli painanut pitkän päivän poniensa kanssa, joten alkoiko Cosin kohdalla jo vähän väsymys iskeä? Rauhallisen oloinen, mutta kuitenkin hyvin eteenpäin liikkuva poni käytti ratsastajansa höllemmän otteen hyväkseen ja eteni suorilla urilla vähän nenä pitkällä aina kun mahdollista. Kulmissa ja kaarevilla urilla Nintsu pääsi vaikuttamaan poniin paremmin ja se pyöristi itseään ja väläytteli osaamistaan. Kotona voi lähteä hakemaan nopeampia reaktioita ratsastajan apuihin, sillä ainakaan ramppikuumeesta Cosi ei kärsi. Sen verran esimerkillisen rauhallinen se oli vieraalla kisapaikalla.

Luokan ulkopuolisena: Felicia Kastehelmi - Jeilin Pullapitkopentele
Voikkopainotteinen nuorten päivä päättyi mihinkä muuhunkaan kuin hopeanvoikkoon suomenhevosoriin, Penttiin. Ori liikkui kiitettävästi omalla moottorillaan ja tasapainossa. Felicia sai Pentin kuuntelemaan herkämättä apujaan, mutta suoritus oli kuitenkin hyvin tasainen. Harjoitus- ja keskiaskellajeihin voi hakea vielä vähän selkeämpää eroa.