Nuorten ja aloittelevien ratsujen harjoituskilpailut 19.1.2019

Stall Sjöholmassa järjestetään 19. tammikuuta virtuaaliset harjoituskilpailut, jotka ovat avoinna nuorille hevosille ja poneille, sekä vanhemmille aloitteleville ratsukoille. Helpohkot luokat tarjoavat mahdollisuuden harjoitella esteradan ratsastamista kilpailutilannetta vastaavissa olosuhteissa oman nuoren kanssa tai ratsun, jonka kanssa yhteistyö on aloitettu vasta hetki sitten. Kilpailujen vastuuhenkilönä toimii Disa Sund VRL-03335 (disasterne@gmail.com). Kilpailujen tulokset arvotaan arvontakoneella.

Yleinen info:
- Järjestyspaikkana Stall Sjöholma
- Luokat ratsastetaan ja verrytellään maneesissa, käsihevosalue ulkokentällä

Kilpailun säännöt:
- Avoinna nuorille hevosille/poneille ja aloitteleville ratsukoille
- Lähtömaksu 5ve per ratsukko

Arvostelu:
- Jokainen osallistuja saa n. 50-sanaisen kommentin
- Huom! Ilman informaatiota hevosen luonteesta (pk-merkinnät, valkennukset, luonne) kommentti on suppeampi

Osallistuminen:
- Yhteen luokkaan mahtuu 15 ratsukkoa
- Yksi (1) hevonen enintään yhteen (1) luokkaan
- Enintään kaksi (2) ratsua/ratsastaja/luokka
- Yksi hevonen vain kerran yhteen luokkaan
- Samaan luokkaan osallistuvat saman luokkaotsikon alle, kiitos!
- VIP 17.1.2019

Osallistumiset vain allaolevassa muodossa sähköpostiin disasterne@gmail.com otsikolla "Nuorten kisat".

Luokka [rv]
Ratsastaja - <*a href="http://osoite">Ratsun nimi<*/a>
poista tähdet!


Luokat

Luokka 1. FEI Kouluratsastusohjelma 4-vuotiaille hevosille 2015 (avoin alle 5v ratsut, rata)
Luokka 2. Helppo B Nuorten hevosten kenttäratsastusohjelma 2009 (rata)
Luokka 3. Helppo A FEI:n CCI/CIC* B-kenttäkilpailuohjelma 2009 (rata)


Palkinnot

Kaikille sijoittuneille ruusukkeet


Palkinnoista kiitos EQP

Tulokset

Päivitetty 19.2.2019 klo 21:00

Luokka 1. FEI Kouluratsastusohjelma 4-vuotiaille hevosille 2015 (avoin alle 5v ratsut) (12)

1. Tinsu - Routaruusun Kuunkalmo
2. Hazel - Kamikaze
3. Liia - Peuranpihka
4. Decne - Tanssilaulu
5. Tinsu - Mondbark Osiris
6. Nintsu - Newton MPB
7. Liia - Tihkutuutu
8. Tinja - Orange Wood's Malibu
9. Nintsu - Moana's Little Beauty
10. Tinja - Gingerbread v. Helmwald
11. Tuire - Mörkövaaran Huntuhurmaaja
12. Tuire - Hengenvaaran Usvahukka

Tinsu - Routaruusun Kuunkalmo
Hyvin liikkunut nuori suomenhevonen oli ikäisekseen erittäin rennon ja valmiin oloinen radalla. Kaksikon tämän päivän suoritus oli mukavaa katseltavaa. Kuu ei kyttäillyt ympäristön tapahtumia, vaan eteni tasaisen varmasti radalla "omassa kuplassaan" ratsastajansa kanssa. Tinsulla oli hyvin kevyen tasainen tuntuma Kuuhun ja hevonen reagoi kiitettävästi apuihin. Hienoa yhteispeliä tänään, tsemppiä jatkoon!

Hazel - Kamikaze
Tupsujalkainen Koda kuunteli herkeämättä ratsastajan apuja ja teki työtä käskettyä. Nuorelle hevosele erityismaininta hienosta asenteesta! Tänään kaksikko teki vaatimustasoon nähden eheän suorituksen.

Liia - Peuranpihka
Liian ratsastama suomenpienhevostamma Peukku oli radalla ihanan tomeran oloinen. Suorituksesta uhkui meno ja meininki, mutta hevonen oli kuitenkin ratsastajan hallinnassa ja kuunteli avut mukisematta. Tamma kyttäsi pari kertaa yleisöä, mutta keskittyi muuten kiitettävästi tekemiseen.

Decne - Tanssilaulu
Hauskalla hopeanruunikolla värillään heti tuomarin mielenkiinnon herättänyt suomenhevostamma Tanssilaulu oli jo verryttelyssä vähän pinkeänä kilpailupaikan tunnelmasta. Suorituksen alussa ratsukkoa vaivasi edelleen pieni ramppikuume. Kuitenkin aika pian suorituksen alettua tamma alkoi keskittyä enemmän ratsastajaan ja jättämään muut jutut omaan arvoonsa. Tanssilaulu liikkui loppua kohden oikein sievästi ja rennommalla otteella. Hyvä parannus!

Tinsu - Mondbark Osiris
Tinsun ja mustan Osiris-orin suorituksesta ei säpäkkää liikettä ja energiaa puuttunut. Toisinaan tuomari jäi kaipaamaan ratsastajan parempaa kontrollia ratsuun. Ori oli välillä vähän lentoon lähtevän oloinen, vaikka ratsastaja kerkesi korjaamaan tilanteet todella hienosti. Nuori poni liikkui hienosti ja omaehtoisesti eteenpäin, mikä on tietysti positiivinen asia. Tsemppiä kotiharjoituksiin!

Nintsu - Newton MPB
Nintsun ratsastama Newton kulki radalla hyvällä kevyen näköisellä tuntumalla. Tuomari muistuttaa ratsastajaa sisäapujen tärkeydestä silloin kun ori keksii kokeilla onneaan ja puskea oikoreitille. Tänään Newton pääsi pari kertaa vähän yllättämään Nintsun, joten rataan tuli mutkitteluja. Muuten kiva suoritus ja poni liikkui siististi eteenpäin.

Liia - Tihkutuutu
Liia ja rautias pikkutammansa Ihku menivät minne pitikin ja ratsastivat erinomaisen tarkat tiet. Välillä Ihku oli vähän epäröivän oloinen miten ja mitä vauhtia sen nyt pitäisi mennä, mutta ratsastajan tuki rohkaisi hevosta.

Tinja - Orange Wood's Malibu
Täplikkäällä Lilolla oli olemuksessaan ja liikkeissään showmainen vivahdus. Tamma ei vaikuttanut olevan kaikkein helpoimmasta päästä ratsastaa, mutta Tinjalla oli hyvin tasapainoinen ja rauhallinen ote pirtsakkaan hevoseen. Tänään radalla tuli pikkurikkeitä, kun hevonen keksi omia juttujaan. Kun nuoren hevosen menoon löytyy rennompi vaihde, siitä tulee varmasti oikein mukava!

Nintsu - Moana's Little Beauty
Musta ponitamma Bea oli tänään radalla niin vauhdikkaalla tuulella, että ratsastaja joutui todenteolla töihin. Hyvin Nintsu kyllä piti pikkuponin aisoissa, vaikka välillä tamma innostui vieressä verryttelevistä ratsukoista ja otti pompahtavia askelia. Väliin mahtui kuitenkin kivoja, tasaisella tuntumalla kulkeneita pätkiä. Kun Bean energian saa valjastettua ratsastajan haluamaan kohteeseen, tammasta saa varmasti erinomaisen energisen ratsun!

Tinja - Gingerbread v. Helmwald
Energisellä tuulella ollut Ukko oli varsin nopea liikkeistään, mutta onneksi ratsastajalla oli ihailtavan hyvä tasapaino. Tinjan ilme tuskin värähtikään, vaikka kimo ori vähän pompahti tai siirtyi askellajista toiseen kuin naton ohjus. Ukolle erityismaininta hienosta laukasta!

Tuire - Mörkövaaran Huntuhurmaaja
Raamikas suomenhevosori Kyösti saa pisteet yritteliäisyydestä, vaikka nuori hevonen vähän väsähti radan loppupuolelta kohden. Suorituksen aussa oli hyvä meininki ja hevonen oli nätisti kuulolla. Väsymyksen iskiessä Kyösti oli hieman kiemurtelevainen, mutta koitti kuitenkin vastata parhaansa mukaan satulasta kantautuneisiin apuihin.

Tuire - Hengenvaaran Usvahukka
Rautias suomenhevostamma Likka meni verryttelyssä vähän nihkeän oloisena, pälyillen silmät ymmyrkäisenä toisia hevosia. Radalla tammalle iski pieni ramppikuume ja keskikäynnissä, kun ratsastaja antoi sille enemmän ohjaa, hevonen oli tehdä käännöksen ihan omaan suuntaansa. Likka vastusteli välillä ohjasotteita, mutta suorituksessa oli myös pätkittäin kivoja ja tasaisia pilkahduksia.

Luokka 2. Helppo B Nuorten hevosten kenttäratsastusohjelma 2009 (12)

1. Liia - Vuornan Hattaraturpa
2. Nintsu - Freaky Beatrix MPB
3. Nintsu - Royal Dream MPB
4. Viveka - Liljan Iltatähti
5. Laura - Solidago Thalia
6. Liia - Kuurtolan Pöö
7. Tinsu - Päivänpyörre
8. Decne - Kashiya
9. Assi - Kesähelinä
10. Tinsu - Haavelaakson Vilperi
11. Assi - Turmiotarina
Tinja - Liljelunds Guldkungen HYL

Liia - Vuornan Hattaraturpa
Liian ratsastama voikko suomenhevosori Hattaraturpa meni koko radan ajan oikein mukavan näköisellä, kevyellä tuntumalla. Ori keskittyi ihailtavan tomerasti tekemiseen - asenteestaan se ansaitsee täyden kympin. Ainakin ulospäin näytti, ettei Liian tarvinnut vaikuttaa ratsuunsa kuin pienin avuin, sillä Hattaraturpa liikkui rennon letkeästi ja kuuliaisesti. Kaksikko oli luokan ylivoimainen voittaja tasaisen varmalla, hyvin valmistellun oloisella suorituksellaan.

Nintsu - Freaky Beatrix MPB
Hauska sinisilmäinen ponitamma liikkui kevyesti ja potentiaalisen oloisesti. Trixien takaosa oli hyvin käytössä ja se pääsi liikkumaan koko kroppansa läpi. Ratsastettavuuden näkökulmasta Nintsun ratsastama tamma vaikutti aika riuskaotteiselta vilijonkalta. Onneksi satulassa istui viilipytty, joka laittoi tamman menemään eteenpäin epävarmuuden hetkillä ja osasi mukautua ei ehkä kaikkein helpoimmasta päästä olevan Trixien oikkuihin. Tänään siisti suoritus!

Nintsu - Royal Dream MPB
Alkuverryttelyssä Nintsun ratsastama Ruusa-tamma oli ehkä vähän happaman oloinen, liekö muiden sinkoilut sitä ärsyttivät. Oman suoritusvuoron koittaessa ponin rentous pääsi estradille. Nintsu oli tarkkana apujen kanssa, sillä poni reagoi selvästi aika voimakkaasti erityisesti pohkeeseen. Siirtymiset olivatkin hyvällä tavalla aika kellontarkkoja. Joihinkin kaarteisiin tuli vähän mutkikkuutta, mutta muuten oikein harmoninen ja hyvä suoritus tänään.

Viveka - Liljan Iltatähti
Vivekan ratsastama kimo suomenhevostamma Tähti oli rehdin ja reippaan oloinen nuori hevonen. Tamma jaksoi suorituksen aikana kuunnella ratsastajan avut loppuun asti, vaikka pari selkeää ennakointia oli nähtävissä. Kuitenkin hyvin tasainen suoritus tänään!

Laura - Solidago Thalia
Rautiaalla puoliveritammalla oli rytmikkään ja energisen näköinen liike. Ratsukko liihotteli radan läpi reippaassa, mutta hevoselle ihan hyvin sopivassa tahdissa ja tempossa. Ihan yksittäiset tahtirikot taisi suorituksen aikana tulla siirtymisten yhteydessä. Muuten Laura ratsasti kevyellä kädellä ja jalalla herkän oloista tammaansa. Ratsastaja osasi pitää Thalian sopivan kiireisenä, eikä se ehtinyt kiinnittää huomiota muihin asioihin. Yhteispeliä oli mukavaa katsella!

Liia - Kuurtolan Pöö
Pienhevostamma Pöö liikkui luonnostaan kivan tasapainoisesti ja se kuunteli herkeämättä ratsastajan apuja. Joitakin kertoja Pöö jäi vähän ratsastajan ulkoapuja vastaan, mutta Liia korjasi ihan hyvin tilanteet. Mutkittelusta huolimatta sujuva suoritus!

Tinsu - Päivänpyörre
Suomenhevostamma Päivi ei ollut turhan kiireinen, vaan se oli enemmänkin tasaisen leppoisan varma liikkeissään. Tinsu sai pitää menoa ja meininkiä yllä hikipisarat otsalta valuen. Hevonen oli kuitenkin ihan tekeväinen, eikä protestoinut ratsastajaa mitenkään. Päivi oli vain vähän omassa kuplassaan olevan oloinen. Laukassa hevonen heräili ja laittoi takajalkoihin paremmin liikettä. Hyvä!

Decne - Kashiya
Kirjava puoliveritamma liikkui korvat hörössä isosti eteenpäin. Suorituksen aikana oli hienoa seurata ratsukon yhteispeliä yleisellä tasolla. Muuten aika intensiiviseen keskittymiseen tuli pari pientä herpaantumista, jolloin tamma ehkä vähän paineistui ja otti yllättävän tarmokkaita askelia eteenpäin. Decne pysyi aika hyvin liikkeessä mukana ja ratsukko jatkoi menoa aivan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

Assi - Kesähelinä
Suomenhevostamma Helin askeleessa oli nähtävissä ponnekkutta, kunhan se malttoi rentoutua ja jättää ympärillä pyörivän härdellin omaan arvoonsa. Vaikka Heliä vähän jänskätti, se kuunteli aika mallikkaasti ratsastajansa Assin apuja ja meni minne pitikin. Jonkin verran tammalla oli pitkää piuhaa ja rikkoja tuli siirtymisten tasaisuudessa. Kaikesta huolimatta lupaavan oloinen suomenhevonen, ei muuta kuin rutiinia vain alle!

Tinsu - Haavelaakson Vilperi
Tinsun ja Villen radassa oli tänään omat kompastuskivensä. Tuuheaharjainen suomenhevosori oli menevällä tuulella ja se humpsahti helposti etupainoiseksi, kun ratsastaja ei antanut sen kaahottaa villisti eteenpäin. Tinsu teki satulassa aika paljon töitä ja sai tasapainoitettua menoa aina hetkittäin. Pätkittäin Villellä oli kuitenkin oikein kiva liike ja se hakeutui paremmin ratsastajan avuille. Tsemppiä!

Assi - Turmiotarina
Piskuinen pienhevostamma oli muutaman muun osanottajan tapaan virkeä ja energiaa täynnä oman suoritusvuoron koittaessa. Mikäli Assin keskittyminen satulassa herpaantui edes pieneksi sekunin sadasosaksi, Turma oli jo ehtinyt vetää mutkia suoriksi. Kun tamma malttoi kuunnella, se taipui nätisti kulmiin ja ympyrän kaarelle. Suoritukseen tuli pieniä rikkoja siellä täällä. Ei muuta kuin harjoitusta, harjoitusta ja ratsastajalle pitkää pinnaa ja rauhallisuutta!

Tinja - Liljelunds Guldkungen
Kunkku oli aika paineistuneen oloinen jäädessään yksin radalle tekemään suoritustaan. Ruuna ei olisi malttanut keskittyä ollenkaan, vaan mälväsi ja nyppi kuolainta, kulkien koko kropastaan jännittyneenä. Vähän Kunkun täytyi myös huudella muiden hevosten perään. Satulassa istuneella Tinjalla oli kivan kevyet avut, eikä hän jännittynyt ratsunsa metkuista. Tämän ansiosta rata kuitenkin eteni koko ajan. Harmittavasti viimeisellä laukkapätkällä Kunkku loikkasi mutkassa aidan yli ja ratsukko jouduttiin hylkäämään.

Luokka 3. Helppo A FEI:n CCI/CIC* B-kenttäkilpailuohjelma 2009 (9)

1. Liia - Kuurtolan Kultakerä
2. Tinsu - Routaruusun Ututähti
3. Viveka - Liljan Helmeri
4. Nintsu - Doll in the Dark MPB
5. Tinsu - Kaunon Marrasleidi
6. Nintsu - Miss Death MPB
7. Viveka - Villahaan Vesseli
8. Rosa-Marie - Red Blood Sky xx
9. Liia - Kuurtolan Naavaparta

Liia - Kuurtolan Kultakerä
Liia ja suomenhevostamma Ulpu tekivät tasaisen varman suorituksen, josta huokui hyvä yhteispeli ja varmuus omasta tekemisestä. Sekä ratsastaja että Ulpu oli tehtävien tasalla ja hevonen kulki nätisti apuja kuunnellen. Ihanan rento ja harmoninen suoritus!

Tinsu - Routaruusun Ututähti
Tinsun ja hänen ruunikon suomenhevosratsunsa Utun suoritus oli siistiä yhteen pelaamista. Ratsukolla oli hyvät tiet ja ennen kaikkea hyvät, säännölliset askellajit. Hevonen liikkui aktiivisesti eteenpäin ja oikein päin hyvällä tuntumalla. Ratsukko erotti selkeästi harjoitusravin- ja laukan keskiravista ja -laukasta. Utu ei vain lisännyt askelia, vaan venytti itseään. Myös käynti oli kivan tahdikasta. Mukavan yritteliään ja eteenpäinpyrkivän oloinen ratsu!

Viveka - Liljan Helmeri
Vivekalla oli allaan rauhallinen musta hurmuri, jolla oli kohdillaan sekä liike että asenne työntekoa kohtaan. Ratsukko eteni radalla hyvään malliin, säväyttäen tuomaria erityisesti tarkoilla mutta pehmeän liukuvilla siirtymisillä. Helmeri oli tarkkaavainen ratsu, joten Viveka pääsi vaikuttamaan siihen kevyen näköisin avuin, mikä teki ratsukon suorituksesta mukavaa katseltavaa. Erittäin siisti suoritus tänään!

Nintsu - Doll in the Dark MPB
Rautias welshtamma Dolly oli herkän ja nopealiikkeisen oloinen, joten suorituksessa oli tekemisen meininkiä. Tamma olisi mieluusti varmaan porskuttanut rivakammin eteenpäin, mutta Nintsu sai hyvin ohjattua tamman energiaa myös muihin käyttötarkoituksiin kuin eteen paahtamiseen. Kun Dolly sai takaosan kunnolla liikkeelle ja pyöristettyä selän, hienot liidokkaat askeleet pääsivät oikeuksiinsa. Alun hankaluuksista selvittyään ratsukko teki siistin suorituksen.

Tinsu - Kaunon Marrasleidi
Tyynen ja rauhallisen oloinen Martta ei piitannut ympäristön ärsykkeistä, vaan se mennä puksutti omia menojaan. Toisinaan tamma vaikutti olevan vähän omassa kuplassaan, eikä se keskittynyt sataprosenttisesti edes ratsastajaansa. Onneksi Tinsu osasi hyvin herätellä hevostaan ja matka jatkui aina nousujohteisesti eteenpäin. Kun Martta oli paremmin ratsastajan avuilla, tamma liikkui vapautuneesti ja isosti.

Nintsu - Miss Death MPB
Nintsun ja Demin suorituksessa oli välillä pieniä "eipäs, juupas" kohtauksia, mutta yleisesti ottaen meno oli ihan sujuvalla tolalla. Tamma vaati ratsastajaltaan millintarkat avut ja se livisti nokkelasti tehtävistä, jos Nintsu oli vähänkin myöhässä. Ratsastaja oli kuitenkin aika tarkkana ja sai menoon aina jonkunlaisen tolkun. Näpsäkän oloinen poni, kunhan yksityiskohdat saadaan harjoituksissa hiottua kohdilleen!

Viveka - Villahaan Vesseli
Musta suomenhevosori Vesseli oli säpäkän ja elastisen oloinen liikkeissään. Satulassa istunut Viveka sai tehdä töitä toden teolla, ettei ori luikerrellut omiaan muutamissa kohdissa rataa. Vesselillä oli kuitenkin laadukkaan oloiset liikkeet, erityisesti laukka, kunhan se käytti takaosaansa paremmin. Omat luikerteluyritykset mm. vastalaukassa horjuttivat vähän tasapainoa, mutta ratsukko korjasi tilanteet nopeasti ja näppärästi. Tsemppiä treeneihin!

Rosa-Marie - Red Blood Sky xx
Rosa-Marien ratsastamalla täysiverisellä oli upean matkaavoittava laukka, jota oli ihan helppo säädellä. Pariin otteeseen Red-tamma innostui ottamaan jotain spurtin tyyppistä, mikä pääsi vähän yllättämään ratsastajan. Rosa-Marien tasapainon heilahdettua tamma innostui vielä lisää. Spurttien välissä ratsukolla oli hyviä, tasapainoisia pätkiä, jolloin tamma oli siististi avuilla. Tsemppiä harjoituksiin!

Liia - Kuurtolan Naavaparta
Todella komea voikko ori ei ollut yhtään esiintymistuulella tänään. Suorituksessa oli kivoja, sulavasti sujuneita kohtia, mutta aina välillä Parma oli eri linjoilla ratsastajan kanssa. Jos ratsastaja antoi hevoselle liikaa tilaa sen mennessä pätkän ajan ihan näppärästi, ori käytti tilanteen heti hyväkseen. Kun Parma pääsi venähtämään liian pitkäksi, se saattoi jäädä edestä hitaaksi ja kellahtaa etupainoiseksi.