Nuorten ja aloittelevien ratsujen harjoituskilpailut 29.5.2018

Stall Sjöholmassa järjestetään 29. toukokuuta virtuaaliset harjoituskilpailut, jotka ovat avoinna nuorille hevosille ja poneille, sekä vanhemmille aloitteleville ratsukoille. Matalat luokat tarjoavat mahdollisuuden harjoitella esteradan ratsastamista kilpailutilannetta vastaavissa olosuhteissa oman nuoren kanssa tai ratsun, jonka kanssa yhteistyö on aloitettu vasta hetki sitten. Kilpailujen vastuuhenkilönä toimii Disa Sund VRL-03335 (disasterne@gmail.com). Kilpailujen tulokset arvotaan arvontakoneella.

Yleinen info:
- Järjestyspaikkana Stall Sjöholma
- Luokat ratsastetaan ulkokentällä, verryttelyt maneesissa

Kilpailun säännöt:
- Avoinna nuorille hevosille/poneille ja aloitteleville ratsukoille
- Lähtömaksu 5ve per ratsukko

Arvostelu:
- Tyyliarvostelu (virhepisteet + tyylipisteet)
- Jokainen osallistuja saa n. 50-sanaisen kommentin
- Huom! Ilman informaatiota hevosen luonteesta (pk-merkinnät, valkennukset, luonne) kommentti on suppeampi

Osallistuminen:
- Yhteen luokkaan mahtuu 15 ratsukkoa
- Yksi (1) hevonen enintään yhteen (1) luokkaan
- Enintään kaksi (2) ratsua/ratsastaja/luokka
- Yksi hevonen vain kerran yhteen luokkaan
- Samaan luokkaan osallistuvat saman luokkaotsikon alle, kiitos!
- VIP 26.5.2018

Osallistumiset vain allaolevassa muodossa sähköpostiin disasterne@gmail.com otsikolla "Nuorten kisat".

Luokka [rv]
Ratsastaja - <*a href="http://osoite">Ratsun nimi<*/a>
poista tähdet!


Luokat

Luokka 1. Puomi/kavalettiluokka
Luokka 2. 50cm
Luokka 3. 80cm
Luokka 4. 100cm (avoin hevosille)


Tulokset

Päivitetty 12.6.2018 klo 20:30

Luokka 1. Puomi/kavalettiluokka (6)

1. Nintsu - Spicy-n-Sweet MPB
2. Viveka - Liljan Veitikka

3. Nintsu - Battleborn Dael
4. Tinja - Lily's Little Night of Magic
5. Sakkura - Ciadain of Swildie
6. Amelie - Camelopardalis

Nintsu - Spicy-n-Sweet MPB
Nintsun kimo ponitamma vaikutti nauttivan radalla menemisestä, niin helpolta ja vaivattomalta kaksikon eteneminen näytti. Rohkea Sweety ei kytännyt mitään, vaan meni reippaasti eteenpäin, malttaen kuitenkin kuunnella ratsastajansa avut loppuun. Ponilla oli ikäisekseen tasapainoisesti rullaava laukka. Hyppyihin Sweety ponnahti tänään terävästi, käyttäen hyvin selkäänsä ja takaosaansa. Kaikin puolin tasapainoinen ja tehtävän tasoon hyvin mitoitettu suoritus, hyvä!

Viveka - Liljan Veitikka
Vivekalla ja Veetillä oli tänään hyvä, tasainen suoritus radalla. Veeti meinasi jonkin verran kiinnittää huomiota ympäristön tapahtumiin, mutta alun jälkeen kuikuilu jäi jo vähemmälle. Laukka oli aina vähän sammahtaa, kun orin keskittyminen siirtyi muihin maisemiin. Onneksi Viveka oli satulassa hereillä ja sai pidettyä ratsunsa tehtävän tasalla, joten kavaletit eivät kolisseet kertaakaan.

Nintsu - Battleborn Dael
Raamikas pikkuwelsh, Tale, laukkasi rytmikkäästi ja energisesti, eikä hypyistäkään puuttunut potkua. Eteenpäinpyrkimys kärsi jonkun verran, kun Nintsu joutui pidättelemään oria aina välillä, ettei meno yltynyt turhan kovaksi haipakaksi. Tämä ei aina tuntunut olevan ihan Talen mieleen, mutta ori hiljensi kuitenkin kuuliaisesti vauhtia. Kavalettien kaatoa ei tarvinnut pelätä, sen verran terävästi ja varmasti ratsukko suoritti esteet.

Tinja - Lily's Little Night of Magic
Tinjan ratsastama rautias shettisori oli luokan pienin osallistuja, mutta määrätietoisuudessaan se peittosi varmasti kaikki kilpakumppaninsa. Alkuun Nipa meni ihan kiltisti, mutta loppuradasta oria jo vähän kyllästytti. Poni ponnahti yhden kavaletin seisaaltaan, kun se harkitsi meneekö vaiko eikö mene yli. Tinja korjasi tilanteen hyvin ja sai poniin aina tilanteen tullen säpinää.

Sakkura - Ciadain of Swildie
Ponimaisen pyöreä ja hauskan harmahtava Ciadain totteli esimerkillisen kuuliaisesti ratsastajansa apuja ja ylitti ylimääräisiä kyselemättä kaikki esteet. Ratsukolla oli radalla edetessään hyvä vauhti, eikä laukassa ollut isompia tahtiongelmia. Tamma olisi saanut olla tänään hivenen energisempi takaosankäytön osalta, vaikka eteneminen muuten oli vaivatonta. Pari harmittavaa virhepistettä johtuivat Ciadainin kopauttaessa alastulossa takajalkansa laiskasti esteeseen.

Amelie - Camelopardalis
Ratsastajalla oli tänään jonkin verran ongelmia nuoren ratsunsa kurittomuuden kanssa. Amelie ratsasti Pardan laajempia teitä pitkin, jotta he ehtivät valmistautua aina uuteen esteeseen tarpeeksi ajoissa. Matala estekorkeus ei tuottanut tammalle kapasiteetin puolesta yhtään ongelmia, mutta sen akilleen kantapäänä oli kompastua omaan nokkeluuteensa. Tamman äkkinäiset loikat sinne tänne kostautui muutamana huolimattomana kavaletin kaatamisena.

Luokka 2. 50cm (7)

1. Nintsu - Dawnfrost MPB
2. Faye Hardi - Leimerton Caiféin

3. Laura - Kaakkilan Taikavalssi
4. Nintsu - Tea is for Hipsters MPB
5. Laura - Cèitean of Swildie
6. Viveka - Liljan Untano
7. Viveka - Liljan Taavetti

Nintsu - Dawnfrost MPB
Dafne osoitti olevansa herkkä ja kapasiteetikas pikkuponi, joka hyppäsi hyvällä tyylillä. Satulassa istunut Nintsu osasi mukautua nuoren ponin liikkeisiin ja tasapainottaa menoa tilanteen tullen ohjaamalla varmemmille reiteille, joista kaksikko pääsi hyviin lähestymisiin. Erikoisemmalla pystyllä tamman ilme oli hieman kysyvä, mutta se luotti Nintsuun ja meni rohkeasti yli, pienellä varalla tietysti.

Faye Hardi - Leimerton Caiféin
Kirjavan ponin hyppyjä oli ilo katsella, sillä Kaffella vaikutti olevan sydän paikallaan mitä tulee hyppäämiseen. Ponilla oli valtava imu esteelle ja se eteni matalahkollakin radalla tomerasti ja innostuneesti. Toisinaan Faye sai toppuutella ratsunsa menoa, jotta tasapaino ei lähtisi horjumaan. Pidättelyistä huolimatta ratsastajalla oli läpi radan tasaisen kevyt ja huomaamaton ote. Jatkakaa kotona samaan malliin!

Laura - Kaakkilan Taikavalssi
Ruunikko suomenhevostamma muljautteli silmiään pari kertaa siihen malliin, että kulmissa tai koristekukkasien takana taisi vilistä vihreitä miehiä. Laura sai hyvin pidettyä kaikki langat käsissään ja nuoren tammansa keskittymään tehtävään. Siisti, rauhallinen ratsastus taannutti tamman alkuradan hysterian. Taikavalssin hypyt olivat laakoja hieman puutteellisen selän käytön vuoksi, mutta ratsukko selvitti 50cm esteradan puhtaasti.

Nintsu - Tea is for Hipsters MPB
Raamikas part bred -tamma Hipsu meni radalla nopeasti ja turhia kyselemättä, sillä se reagoi viiveettä ratsastajan apuihin. Poni oli tänään hyvin herkkä kuuntelemaan ja jopa ennakoimaan omatoimisesti. Hyvin alkaneeseen rataan tuli pieni ryppy, kun ratsukko joutui kiertoreitille ratsastajan hieman horjahdettua alastulossa. Hipsu tulkitsi sen merkiksi ampaista pidemmälle kuin minne oli tarkoitus mennä.

Sakkura - Cèitean of Swildie
Sakkuran ratsastama Ceitean vaikutti rauhalliselta ja yritteliäältä, mutta melko elastiselta ratsulta. Ruunihallakko ori pingahti vähän omien mutkien kautta, mutta ratsukon onnistui pysyä suhteellisen hyvin reitillä. Sakkura suoristi ponin hyvin, mutta kotona voisi olla hyvä treenata nopeampaa tilanteeseen puuttumista. Ceitean kokeili pari kertaa mulkoilla muiden puuhia, jonka vuoksi yksi este tuli hieman yllättäen ja puomi tuli etujalan osumasta alas.

Viveka - Liljan Untano
Vivekan Tarmo-ratsulla oli rohkea asenne ja se meni kyselemättä joka esteestä yli. Laukan tahtiin tuli pari rikkoa ja tempo olisi voinut olla hieman reippaampi. Kun orin tasapaino kehittyy, ratsastaja voisi vaatia siltä hieman terävämpää otetta. Tällä kertaa onni oli matkassa ja ratsukolle kävi vain yksi hupsis tilanne puomin pudotusten suhteen.

Viveka - Liljan Taavetti
Taavetti oli hermostuneen oloinen uuden tilanteen äärellä ja se kävi kierroksilla jo verryttelyssä. Radalla Viveka sai hieman paremman otteen oriin, kunhan kaksikko ensin pääsi jutun juoneen mukaan. Taavetti laukkasi jännittyneesti, jolloin hypytkin olivat hieman kankeita. Ori kuitenkin vilautteli pätkiä kelpo tekniikasta, joka toivon mukaan saadaan paremmin esille rutiinin myötä. Ratsukolle tuli pieniä häsläysvirheitä, jotka kostautuivat muutaman puomin tippumisella.

Luokka 3. 80cm (14)

1. Nintsu - Lust for Blood MPB
2. Amelie - Spectacular Orchard
3. Humutin - Cefnmoor Brannagh

4. Nintsu - Google It MPB
5. Viveka - Liljan Tuike
6. Elva - Ravenscroft Contagious
7. Anne- Rosengarden's Magician
8. Tinu - Trullin Nelinde
9. Milja - M.B. Wilbur
10. Milja - Carousel D
11. Cassandra - Vertigo
12. Anna Sare - Euphoric Tranquility IWB
13. Tinja - Golddust's Melody
14. elen - Llygedyn Rheged Lwc

Nintsu - Lust for Blood MPB
Lahjakas, joskin vähän kuuman sorttinen Lysti eteni ratsastajansa Nintsun kanssa radalla tuulispään lailla. Ponilla oli tahdikas laukka, paljon ponnistusvoimaa ja hyvä esteäly, joiden turvin sen meno oli helpon ja hallitumman näköistä. Lysti ei lienyt kaikkein helpoin ratsu, mutta Nintsu luotsasi orinsa kylmäpäisesti esteeltä toiselle. Kun herkän orin kanssa ei jääty turhia nyhväämään, kuten verryttelyssä oli joutunut tekemään, se meni miellyttävästi eteenpäin.

Amelie - Spectacular Orchard
Toimintavalmis ja reaktiivinen Carla kuulosteli tarkkaan ratsastajaansa ja vastasi apuihin viiveettä. Amelie ratsasti hyvin siististi, joten ratsukko eteni tasaisessa laukan tahdissa, vaikka hevonen oli aika sähäkkä ja nopea liikkeissään. Tarkkaan harkitun oloiset ponnistuspaikat osuivat nappiin, eikä edes kolautuksia kuultu, sillä Carla oli jalkatekniikaltaan sopivan varovainen muttei liioitteleva.

Humutin - Cefnmoor Brannagh
Erittäin miellyttävän oloinen, kuuliainen nuori poni teki siistin ja hyvän radan tänään. Briannalla oli notkeat ja säädeltävissä olevat liikkeet, mutta ratsastaja teki reilusti ohjatessaan sen noviisille sopivammille, varmemmille teille. Kokemuksen karttuessa tammasta saa varmasti hyvin ketterän kaverin esteradalle! Hyvässä yhteishengessä rataa suorittaneen ratsukon menoa oli hienoa seurata.

Nintsu - Google It MPB
Kola pyöri verryttelyssä vielä vähän hoomoilasena säikkyjänä, mutta h-hetken koittaessa se sai juonen päästä kiinni ja ryhdistäytyi. Korkeajalkainen poniori otti hypyt aika varman päälle ilmavaan tyyliin, mutta Nintsu onnistui pysyttelemään selässä tasapainoisesti. Vaikka Kolalla oli rauhallisesti pyörivä, joskin tahdikas, laukka, se imi luonnostaan reippaasti esteelle.

Viveka - Liljan Tuike
Ruunikon suomenhevosorin laukka pyöri isosti turhia kaahaamattakin. Suorituksessa oli kivan rento tatsi, eikä kummallakaan näyttänyt olevan kiire mihinkään. Alkuun Tuike pälyili jonkin verran muita tapahtumia ja laukan tahti oli kärsiä kaarteissa. Viveka sai hyvin huomaamattomasti ja vaivattomasti Tuikkeen taas keskittymään paremmin rataan, jolloin ratsukon tasapaino säilyi vakaampana.

Elva - Ravenscroft Contagious
Nuorella Kontti-ponilla oli päivän suurilukuisimmassa luokassa paljon nähtävää ja koettavaa, mikä vei toisinaan sen huomion kokonaan. Elva muistutteli oria asioiden tärkeysjärjestyksestä, jotta ruunikko ratsu pysyi laukan tahdissa kiinni eikä hairahtanut radalta ulos. Kontilla oli kivan nopeat hypyt, joissa oli sopivasti varovaisuutta. Elva antoi ponille sopivasti tukea hyppyihin, mikä piti haastavempienkin esteiden kohdalla Kontin itseluottamuksen kohdallaan.

Anne- Rosengarden's Magician
Puoliverioriori Makialla oli iso ja energinen laukka, joka vei ratsukkoa yllättävänkin nopeasti radalla eteenpäin. Anne oli hyvin ajantasalla saaden vietyä orin turvallisesti ja harkiten esteeltä toiselle, sillä välit oli katsottu ratsulle sopivaksi. Radan loppua kohden Makia alkoi jostain syystä hieman hermostua ja pelata kuolaintuntuman kanssa. Muuten hyvin tyylikäs ja levollisen oloinen ratsukko.

Tinu - Trullin Nelinde
Tinun ratsastama iso ponitamma oli hieman tinttaran oloinen, mutta se suoritti tehtävät joka tapauksessa turhia pälyilemättä. Vaikka ponilta ei rohkeutta puuttunut erikoisempienkaan esteiden kohdalla, selässä sai olla topakkana, jotta suunta oli ratsastajan - ei ponin - haluama. Muutamat kaarteet tulivat selvästi suunniteltua loivemmiksi, kun poni painoi ulospäin. Selässä oltiin hereillä ja maaliin päästiin suuremmitta mutkitta.

Milja - M.B. Wilbur
Puoliveriruuna Wilburin laukka ja hypyt pyörivät energisesti. Toisinaan laukka oli vähän jännittynyttä ja korkealle pomppivaa, kun hevosella oli painetta päästä purkamaan energiansa johonkin suuntaan. Miljan ratsastus hyppyjen ja temppujen välillä oli rauhallisen päättäväistä ja tarkkaa, joten lähestymiset onnistuivat hyvin. Wilbur kiitti hyppäämällä tyylikkäällä tekniikalla yli.

Milja - Carousel D
Kirjavan värinen Carousel oli mukava väripilkku luokassaan. Se ei välittänyt huomiosta ja uteliaista silmäpareista, vaan meni varmasti ja ehkä jopa hivenen laiskahkosti. Koko kroppaansa hyvin käyttänyt tamma oli kapasiteetikkaan oloinen ja hypyt olivat sille helppoja, mutta se ei laittanut matalalla korkeudella itseään kunnolla peliin.

Cassandra - Vertigo
Cassandran mustalla ratsuponilla oli mahtava ponnistusvoima ja säänneltävissä oleva laukka, jonka ansiosta siitä saa varmasti leivottua tulevaisuuden aikaluokkaspesialistin. Tänään ongelmakohtana oli aina pätkittäin Vertin suuri vauhdinjanoisuus. Poni ei tykännyt pidätteistä, joita Cassandra joutui tekemään hillitäkseen menoa säntillisemmäksi. Orilla kuitenkin riitti aika hyvin tasapaino, eikä se haparoinut askelissaan. Yhden pudotuksen jälkeen Vertistä tuli varovaisempi hypyissään.

Anna Sare - Euphoric Tranquility IWB
Ratsukolla oli vauhdikas, mutta kuitenkin tasapainoinen esitys. Epi-tamma oli itsevarma, eikä kysellyt pitääkö mennä yli vai ei. Pariin otteeseen lähestymisissä oli pientä hapuilua ja hevonen mietti pitäisikö harppoa vai tikittää viimeiset askeleet. Yksi liian kaukaa lähtenyt ponnistus tipautti puomin alas. Radan loppupuolella Anna oli valmistautuneempi ja osasi tukea Epiä paremmin tenkkapoon hetkellä.

Tinja - Golddust's Melody
Lola olisi ollut mukava nähdä tänään hieman energisemmässä laukassa, sillä nyt pääsi hieman lusmuilemaan kantamatta sen kummemmin korttansa ketoon. Heti radan alkupuolella tamma kopautti etusella pari puomia alas, jonka jälkeen Tinja sai hieman paremmin ratsuunsa eloa. Rauhallisella Lolalla oli ihailtavan paljon malttia ja hyvät hermot, sillä se ei välittänyt ympäristön hälinästä tippaakaan.

elen - Llygedyn Rheged Lwc
Elenin ratsastama Luke hermoili jo verryttelyssä ja edelleen radalla se keskittyi aivan muihin asioihin. Ori huuteli toisille hevosille, jolloin paikoitellen rytmikkäältä ja isolta näyttänyt laukka pyöri vähän kehnosti ja parit puomit tulivat huolimattomuuttaan alas. Hyppylahjoja Lukella vaikutti olevan, sillä parit ponnistukset se leiskautti sellaisista kohtaa, että hurjempaakin hirvittäisi. Pisteet lehmänhermoiselle ratsastajalle!

Luokka 4. 100cm (avoin hevosille) (9)

1. Otterley - Théma 483
2. Viveka - Liljan Iltasatu
3. Nintsu - Juksulan Carma xx

4. Rea Miller - Where or When
5. Nintsu - Narzena B'
6. Tinu - Hirttivaaran Ristivaikutus
7. Crimis - Lohikäärmeprinsessa
8. Viveka - Liljan Taikayö
9. Crimis - Rohkean Kauheapeikko

Otterley - Théma 483
Otterleyllä oli allaan taidokkaasti hypännyt, herkkä ranskalaistamma Teema. Ratsukko esitti harmonisen ja hyvässä rytmissä edenneen suorituksen. Energisen oloinen tamma olisi tahtonut mennä hiukan vauhdikkaammin, mutta se vastasi ratsastajan pidätteisiin kuuliaisesti niskojaan nakkelematta. Hevoselle näytti sopivan hiukan reippaampi tahti, sillä se pystyi suoriutumaan kaarteista ja hypyistä hyvässä tasapainossa. Erittäin mallikas suoritus!

Viveka - Liljan Iltasatu
Suomenhevostamma Iita ihastutti yritteliäällä ja kaikkensa sataprosenttisesti peliin laittavalla asenteellaan. Viveka ja Iita selvittivät radan rauhalliseen tahtiin, jossa ei ollut isompia rikkoja. Tamma meni millintarkasti sinne minne selästä käsky kävi ja teki ponnekkaat, vahvat hypyt. Ratsastaja näytti tuntevan nuoren hevosensa vahvuudet ja heikkoudet, ja osasi luovia rataa eteenpäin sen mukaan.

Nintsu - Juksulan Carma xx
Täysiveritamma laukkasi yllättävänkin matkaavoittavasti, vaikkei askel ollutkaan järin isoa. Ratsukko mahtui joka tapauksessa ketterästi radan mittoihin. Nintsu sai tehdä huolelliset reittivalinnat ja lähestymiset ponnistuspaikoille, jotta huolettoman oloinen Carma oli tarpeeksi varovainen ja pääsi kopauttamatta yli. Kehityskelpoinen ratsukko, jonka yhteistyö toimi hyvin.

Rea Miller - Where or When
Luokan energisimmästä menosta oli vastuussa täysiveriori Roki ratsastajansa kanssa. Rea sai matkaavoittavasti laukanneen entisen laukkahevosensa mahdutettua Sjöholman ulkokentälle, mutta tasapainon ja notkeuden kanssa on hyvä jatkaa työskentelyä vielä kotonakin. Rokilla oli kivan skarpit ja nopeat hypyt, joten sen eteneminen radalla oli entistä jouhevampaa. Ori saa plussapisteet ennakkoluulottomasta asenteesta ja ratsastaja rauhallisesta otteestaan.

Nintsu - Narzena B'
Nintsun ratsastama angloarabialainen ori Narri vastasi luokan toisesta energialatauksesta. Ratsukon suorituksesta ei nimittäin vauhtia puuttunut, mutta Nintsu pysyi hyvin kyydissä ja hevonen eteni päämäärätietoisesti sinne minne pitikin. Vaikeammissa paikoissa ratsastaja himmasi Narrin menoa, jolloin hevonen sai sovitettua jalkansa ja ponnistuspaikan paremmin.

Tinu - Hirttivaaran Ristivaikutus
Musta suomenhevosori Stigu ylitti rohkeasti sen enempää kyselemättä kaikki radan esteet. Herkän oloinen ratsu meni suurimmaksi osaksi ajasta kuuliaisesti ratsastajan apujen mukaan. Yhteen väliin Stigu innostui heittäen takapuoltaan ja tahtoen painaa ratsastajan kädelle. Päänsä kylmänä pitänyt Tinu sai korjattua tilanteen ratsastamalla oria aktiivisesti esteiden välissä ja muistuttamalla olemassaolostaan.

Crimis - Lohikäärmeprinsessa
Crimis pystyi ratsastamaan Prinsessaa eleettömästi, niin pienin avuin tamma toimi radalla. Pienen suomenhevostamman laukka pyöri kiitettävästi ja esteet ylittyivät tarkkaan mutta nopeaan tyyliin, jossa ei turhan kauan liihoteltu ilmassa. Rutinoituneen oloinen ratsukko oli tekemässä puhdasta rataa, mutta viimeisellä esteellä Prinsessalle tuli jonkinlainen epäröinti ja puomi tuli takajalan kosketuksesta alas.

Viveka - Liljan Taikayö
Taikayö laukkasi ikäisekseen tasapainoisesti ja reippaasti eteenpäin. Se teki luonnostaan laukanvaihdot parin esteen päällä ja mukautui muutenkin erinomaisesti ratsastajan apuihin. Harmittava tiputus tuli, kun Viveka innostui ratsastamaan hieman tiukemman kaarteen, mutta estettä lähestyessä tamma tulkitsi tilanteen eri lailla. Taikayö lähti rehdisti hyppyyn, mutta yläpuomi tippui etujalan kopautuksesta.

Crimis - Rohkean Kauheapeikko
Crimiksen ratsastaman suomenhevosorin kierroslukumittari oli aika tapissa ja välillä ratsukon täytyi käydä morjenstamassa kentän aitaa. Ratsastaja pysyi kuitenkin hyvin selässä, vaikka pari pukkiakin nähtiin. Peikon hypyt olivat mukavan ponnekkaita ja ponnistukset vahvoja, vaikka muuten hevonen ei tänään esiintynyt aivan tehtävien tasolla.