Nuorten ja aloittelevien ratsujen harjoituskilpailut 8.1.2017

Stall Sjöholmassa järjestetään 8. tammikuuta virtuaaliset harjoituskilpailut, jotka ovat avoinna nuorille hevosille ja poneille, sekä vanhemmille aloitteleville ratsukoille. Helpohkot luokat tarjoavat mahdollisuuden harjoitella kouluradan ratsastamista kilpailutilannetta vastaavissa olosuhteissa omalla nuorella tai ratsulla, jonka kanssa yhteistyö on aloitettu vasta hetki sitten. Kilpailujen vastuuhenkilönä toimii Disa Sund (disasterne@gmail.com). Kilpailujen tulokset arvotaan arvontakoneella.

Yleinen info:
- Järjestyspaikkana Stall Sjöholma
- Luokat ratsastetaan ja verrytellään maneesissa, käsihevosalue ulkokentällä

Kilpailun säännöt:
- Avoinna nuorille hevosille/poneille
- Lähtömaksu 5ve per ratsukko

Arvostelu:
- Jokainen osallistuja saa n. 50+ sanaisen kommentin (esimerkki estekisoista)
- Huom! Ilman informaatiota hevosen luonteesta (pk-merkinnät, valmennukset tai luonne) kommentti on suppeampi

Osallistuminen:
- Yhteen luokkaan mahtuu 16 ratsukkoa
- Yksi (1) hevonen enintään yhteen (1) luokkaan
- Enintään kaksi (2) ratsua/ratsastaja/luokka
- Yksi hevonen vain kerran yhteen luokkaan
- Samaan luokkaan osallistuvat saman luokkaotsikon alle, kiitos!
- VIP 7.1.2017

Osallistumiset vain allaolevassa muodossa sähköpostiin disasterne@gmail.com otsikolla "Nuorten kisat".

Luokka [rv]
Ratsastaja - <*a href="http://osoite">Ratsun nimi<*/a>
poista tähdet!


Luokat

Luokka 1. FEI Kouluratsastusohjelma 4-vuotiaille hevosille 2015 (avoin alle 5v ratsut, rata)
Luokka 2. Helppo B Nuorten hevosten kenttäratsastusohjelma 2009 (rata)
Luokka 3. Helppo A FEI:n CCI/CIC* B-kenttäkilpailuohjelma 2009 (rata)


Tulokset

Päivitetty 24.1.2016 klo 20:40
Pahoittelen tuloksien myöhästymistä kiireiden vuoksi! Kaikki kommentit on nyt julkaistu.

Luokka 1. FEI Kouluratsastusohjelma 4-vuotiaille hevosille 2015

1. Crimis - Holy Secret
2. Milja - Tuiskulan Loiste
3. Kics - Penrose Norine
4. Katariina - Kaunankalpa

5. Liia - Zardust al Braqa
6. Crimis - Hattaravillan Pokemoni
7. Veera Ruusula - Voittopoika
8. V. Penrose - Burtonís Lucille
9. Veera Ruusula - Kreivitär Iltatuuli
10. Mila - Vähäpellon Armoton
11. Elli L. - Vinhan Ma Jolie
12. Liia - Vähäpellon Tiuku
13. Nintsu - Mirror in the Dark MPB
14. Elli L. - Perinkonu
15. Milja - Fiktion Vinteri
16. Wiewi - Harmittoman Mummokippari

Crimis - Holy Secret
Crimis ja sinisilmäinen Holy Secret olivat tänään täpärät voittajat. Ratsukko säilytti koko suorituksen ajan hyvän tahdin, jossa tamma liikkui joustavin askelin eteenpäin. Holy Secret kuunteli mielellään ratsastajan apuja ja pysyi pehmeällä kuolaintuntumalla. Ratsu kulki ehkä aavistuksen korkeassa ryhdissä vielä verryttelyssä, mutta rentoutui omaan suoritusvuoroonsa mennessä sen verran, että selän ja takaosan käyttö parantui.

Milja - Tuiskulan Loiste
Milja ja Loiste jäivät toiselle sijalle vain hyvin marginaalisella erolla voittajaan. Kaunis ruunivoikko tamma oli hyväkäytöksinen kouluratsun alku, joka keskittyi sataprosenttisesti suoritukseen, jättäen muiden liikehdinnät noteeraamatta. Rata oli hyvin siisti ja tasainen, ratsastaja tuki nuorta hevostaan kiitettävästi. Loisteella oli kolme puhdasta ja hyvin pyörivää askellajia.

Kics - Penrose Norine
Järkälemäinen shirenhevostamma Norppa yllätti ainakin tuomariston ketteryydellään. Kics piti tahdin sopivan rauhallisena, joka sopi hevoselle, sillä se pysyi tasapainossa. Kaarevia uria laukatessa ratsu painui ehkä aavistuksen verran etupainoiseksi, mutta muissa askellajeissa ei tullut suurempia ongelmia. Ratsukosta huokuneesta rauhaisasta yleisvaikutelmasta huolimatta Norppa reagoi ratsastajan apuihin viiveettä, eikä se vastustellut tuntumaa ollenkaan.

Katariina - Kaunankalpa
Katariinan ratsastama Kaunankalpa oli kivasti liikkuva nuori suomenhevosori. Ratsusta huomasi tietyistä asioista, että se on vasta nuori ja kehittyvä. Orissa oli kuitenkin mukavasti herkkyyttä kuunnella ratsastajan pienieleisiä apuja ja kuuliaisuutta toimia niiden mukaan. Se pysyi koko radan ajan kuolaintuntumalla. Orin askellajeissa oli kivasti tarmokkuutta, jota on hyvä vaalia tulevaisuutta silmällä pitäen.

Liia - Zardust al Braqa
Arabialaisella täysiveritammalla Pölyllä oli suorituksessaan hyvin energinen ote. Ravi ja laukka säilyivät suuremmaksi osaksi rytmissä, mutta ratsukolle tuli pari pätkää, jolloin Pöly jännittyi ylälinjasta ja se hieman pelaili kuolaimella. Myös käynti jäi osin uupumaan rentoutta. Muuten oikein piristävä ratsukko.

Crimis - Hattaravillan Pokemoni
Crimiksen nuoren ruunikon suomenhevosen ajatukset olivat verryttelyn ja alkuradan aikana muissa kilpailijoissa ja ympäristössä. Kun ratsastaja keräsi puolessa välin rataa pitkät ohjat taas käsiinsä, Poksu otti asiakseen keskittyä paremmin rataan. Rauhoittuessaan nuorella suomenhevosella oli tasaiset liikkeet, mutta laukassa olisi voinut olla hieman enemmän pontta. Viimeisellä puoliympyrällä ori venytti hyvin säilyttäen kuitenkin kuolaintuntuman.

Veera Ruusula - Voittopoika
Voitto ei ottanut kilpailutilanteesta mitään paineita, vaan se meni hyvin lungisti ja keskittyi hyvin tiiviisti ratsastajaansa. Veeralla oli hyvä kevyt käsi ja tasainen istunta, jonka myötä hän hallitsi nuoren hevosensa hyvin huomaamattomin avuin. Ratsukolla oli suorituksessaan rentoutta ja sulavuutta, mutta pari liian aikaista askellajin vaihtoa tipautti tuloslistalla alaspäin.

V. Penrose - Burtonís Lucille
Luokan toinen tupsujalkainen jättiläinen esiintyi myös hyvin rauhallisissa merkeissä. Ratsukon ympyrät olivat suurehkoja, mutta sen myötä iso tamman onnistui säilyttää tasapaino. Eteenpäinpyrkimystä ja parempaa takaosan käyttöä jäätiin kaipaamaan erityisesti laukassa. Muuten Lucy oli hyvin kuuliainen ja yritteliäs hevonen, jota pystyi ratsastamaan pehmeällä tuntumalla.

Veera Ruusula - Kreivitär Iltatuuli
Veeran ratsastama Ilta oli hyvin valmiin oloinen paketti. Suomenhevostamma liikkui omalla moottorillaan eteenpäin. Toisinaan tamma ei ollut ehkä aivan sataprosenttisesti ratsastajan avuilla, vaan se lähti lisäämään omaehtoisesti tempoa. Tämä aiheutti pientä haitariliikehdintää ratsukon menoon.

Mila - Vähäpellon Armoton
Arttu oli järkevän oloinen nuori ori, joka hallitsi kisapaikalla käyttäytymisen kuin vanhempikin tekijä. Suorituksen aikana ratsukolle tuli pientä epätasaisuutta siirtymisiin ja hieman aktiivisempaa takaosan käyttöä jäätiin kaipaamaan. Muuten Milan ja Artun yhteistyö toimi moitteetta ja ori säilytti kaarevillakin urilla kohtuullisen hyvin tasapainonsa kaikissa askellajeissa.

Elli L. - Vinhan Ma Jolie
Jekku oli alun harjoitusravipätkän aikana vähän varautuneen oloinen ja se säpsähteli kauempana verrytteleviä hevosia. Elli käänsi tamman huomion itseensä, jolloin ratsukolla alkoi muuttua ääni kellossa. Ison ponin luonnostaan ilmavat ja kevyet liikkeet pääsivät oikeuksiinsa, kun ratsastaja antoi sille hieman tilaa edetä, ollen kuitenkin vaatimatta nuorelta liikaa. Tästä on hyvä edetä!

Liia - Vähäpellon Tiuku
Toinen luokan kimoista suomenhevostammoista, Tiuku, eteni radalla vailla huolen häivää. Tamma saa pisteet yritteliäisyydestä, sillä se oli rehellisen oloisesti ratsastajansa Liian avuilla. Nuorella hevosella oli pientä voimattomuutta laukassa, mutta käynnissä ja ravissa se oli kohtuullisen hyvässä tasapainossa ja ratsastajan hallinnassa.

Nintsu - Mirror in the Dark MPB
Sievä Miiru vaikutti hyvin herkältä ratsulta. Nuori poni alkoi helposti arvailemaan ratsastajansa apuja, joka toi pientä epätasaisuutta ratsukon yhteistyön ja suorituksen yleisvaikutelmaan. Miirulla oli liidokkuutta liikkeissään ja se otti takajalkansa ikäisekseen riittävällä tasolla käyttöön. Aivan viimeiset pätkät tamma alkoi olla hieman väsyneen oloinen, mutta se kuitenkin tuli sisukkaasti loppuun asti Nintsun apuja kuunnellen.

Elli L. - Perinkonu
Alkuradan aikana Konu huuteli muille hevosille ja oli vähän jännittyneen oloinen. Kaksikaarisella kiemurauralla ori meni hieman häseltäen, eikä se olisi malttanut kuunnella loppuun asti, minne piti mennä. Elli istui satulassa hyvin rauhallisena, joten suorituksen edetessä alkoi Konukin rauhoittua. Orilla oli kivan energinen ravi, jossa se liikkui hyvässä, luonnostaan melko reippaassa, tahdissa.

Milja - Fiktion Vinteri
Miljan hurmaavan näköinen Vinteri ei tainnut olla tänään parhaassa terässään muiden nuorten orien huutelujen kantautuessa areenalta ja pihalta sen korviin. Vinteri näytti selästään jännittyneeltä ja liikkeistä jäi uupumaan viimeinen silaus rentoutta ja lennokkuutta. Harjoituslaukkaan tuli pari pientä rikkoa, joista kuitenkin selvittiin nopeasti takaisin oikeaan askellajiin, sillä ori reagoi kaikesta huolimatta kiitettävästi Miljan apuihin.

Wiewi - Harmittoman Mummokippari
Sympaattinen vaalea suomenhevostamma tuli kilparadalle harjoitusravia tuike silmissään. Kun ratsastaja antoi tamman venyttää hieman pidemmille ohjille, sen askel oli pidempää, mutta myös hieman mutkittelevaa. Laukannostossa Mummo pääsi yllättämään ratsastajansa pomppaamalla kunnon loikat ensimmäisten askelien ajan. Loppuradan ajan Wiewi piti tamman hyvällä tuntumalla ja se kulki rehdisti sinne minne pitkin. Mummo oli ylivalppaalla tuulella, joten varmaan osiksi sen takia selän ja takajalkojen käyttö oli hieman puutteellista.

Luokka 2. Helppo B Nuorten hevosten kenttäratsastusohjelma 2009

1. Veera R. - Ponipalleron Syysilta
2. Nintsu - Bastian MPB
3. Liia - Eelin Jalo-Ukko

4. Nintsu - Ugly Duckling MPB
5. Katariina - Kosiomatkalainen
6. Liia - Roscoff Buttons&Bows
7. Kioja - Petäjän Tähdenkehrääjä
8. Veera Ruusula - Ukon Wilhelmiina
9. Milja - Sandra Wv
10. Katariina - Villahaan Niikeri
11. Veera R. - Ponipalleron Joose
12. Milja - Charmante SAND

Veera R. - Ponipalleron Syysilta
Ilta kulki koko ajan hyvin pehmeällä tuntumalla ja ratsastaja pystyi vaikuttamaan siihen hyvin huomaamattomin elein. Kimo tamma tuli radalle ehkä aavistuksen ponnettomassa harjoitusravissa, mutta Veera sai ratsastettua askellukseen nopeasti paremman rytmin ja tempon. Ratsukon siirtymiset olivat tarkkoja ja nuori hevonen säilytti hyvin tahdin ja tasapainon. Kaikin puolin siisti ja eheä suoritus. Hyvä!

Nintsu - Bastian MPB
Nintsun ratsastamassa kimossa poniorissa Passessa oli paljon liikettä pienessä paketissa. Poni esitti varsin mainiota keskikäyntiä, mutta myös muissa askellajeissa oli tahdikkuutta ja lennokkuutta. Passe teki mukisematta mitä ratsastaja siltä pyysi ja se keskittyi täysillä omaan tekemiseen. Vaikka yhteistyö toimi suurimmaksi osaksi hyvin, siirtymisissä laukasta hitaampaan askellajiin, selässä on hyvä olla tarkkana, että avut menevät nopeammin läpi.

Liia - Eelin Jalo-Ukko
Suomenhevosori Ukko liikkui reippaasti eteen, mutta se pysyi kuitenkin hyvin tasapainossa ja tahdissa kaikissa askellajeissa. Selän käyttö olisi voinut olla piirun verran joustavampaa. Liian tuntuma hevoseensa oli tasainen ja kevyt, ja hän osasi vaikuttaa Ukkoon oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Nintsu - Ugly Duckling MPB
Täpäkän oloinen Ukko-poni malttoi kuunnella aika hyvin ratsastajaansa, vaikka ympärillä oli paljon ihmeteltävää ja kummasteltavaa. Orin liikkumisessa oli paljon energiaa ja lennokkuutta, joskin tänään lievä jännitys vei parhainta terää. Nintsu oli alkuun itsekin hieman varautunut, mutta muistaessaan pysyä selässä rentona, alkoi Ukkokin hakeutua paremmalle, kevyemmälle tuntumalle.

Katariina - Kosiomatkalainen
Katariinan ratsastama rautias suomenhevosori Paavee meni ikäiksekseen erittäin keskittyneesti ja hyvässä muodossa. Siirtymisissä ja harjoituslaukassa ori jäi välillä hiukan hätiköiväksi, vaikka se muuten meni melkoisen rauhallisessa tahdissa. Kaikesta huolimatta ratsukko pelasi hyvin yhteen.

Liia - Roscoff Buttons&Bows
Tumma newforestinponitamma Pulla liikkui kiitettävästi omalla moottorillaan eteenpäin. Ratsastaja sai olla kaarevilla urilla tarkkana, että poni teki asiat prikulleen loppuun asti, sillä Pulla vaikutti menevän helposti oman päänsä mukaan, ellei selässä ollut hereillä.

Kioja - Petäjän Tähdenkehrääjä
Kioja toi radalle suomenhevosorinsa Kurren, joka liikkui tahdikkaasti kaikissa askellajeissa. Laukatessa ori lähti helposti tipahtamaan hieman etupainoiseksi, mutta ratsastaja korjasi hyvin asian ja he selvittivät tehtävät tasapainoisesti. Kaarevilla urilla Kurre saisi taipua hieman paremmin koko kropastaan ja ottaa takajalkansa hieman paremmin töihin.

Veera Ruusula - Ukon Wilhelmiina
Veera ja Miina muistuivat mieleen viimekuisen estepäivän vauhdikkaina voittajina. Tamma ei väläytellyt tänään valkeiden kouluaitojen sisäpuolella aivan samanlaista liikettä ja energiaa kuin aiemmin. Miina meni kuuliaisesti ja tarkasti ratsastajan ohjaamia reittejä pitkin, mutta askelluksen tahti oli toisinaan hieman haparoivaa. Veera teki paljon hyviä korjausliikkeitä, esimerkiksi kun tamma meinasi viimeisellä keskiympyrällä kallistua liiaksi sisään.

Milja - Sandra Wv
Sievä puoliveritamma Sandra ihastutti pätkittäin ketterällä laukallaan, mutta tamman epäluuloisuus vaivasi ratsukkoa koko suorituksen ajan. Kun Milja sai Sandran kuuntelemaan paremmin itseään, siirtymiset sujuivat kivan lennokkaasti ja hevonen taipui nätisti kaarevilla urilla. Pienikin radan ulkopuolinen häiriötekijä riitti viemään tamman huomion toisaalle, jolloin se jännitti selkänsä ja tahtiin tuli pientä rikkoa.

Katariina - Villahaan Niikeri
Nipsulla ei ollut juurikaan kummastelun aiheita radalla, vaan se porskutti eteenpäin hyvällä asenteella, tyynen rauhallisesti. Orin liikkumiseen jäin kaipaamaan hieman lisää energisyyttä, sillä tänään se meni ehkä hivenen alitempoisesti. Ratsukon tiet olivat hyvät ja tarkat, mutta siirtymiset olisivat voineet olla radan loppupuolella selkeämpiä ja tasaisempia.

Veera R. - Ponipalleron Joose
Veeran rautias suomenhevosori Joose ei malttanut aivan alkuradasta keskittyä olennaiseen, vaan hirnuili ihmeissään muille hevosille. Radan puolivälin jälkeen se alkoi jättää huutelun vähemmälle ja kuunnella ratsastajansa apuja paremmin. Suorituksessa oli pientä epätasaisuutta, mutta ratsukko näytti viimeisellä puolikkaalla jo parempia otteita.

Milja - Charmante SAND
Tänään ei tainnut olla Miljan ratsastaman Charmanten päivä. Tamma meni alkuun suht kevyesti ratsastajan avuilla, vaikka olikin vähän jännittyneen oloinen. Laukkaympyrälle kaartaessa tamman patoutumat purkautuivat ja se heitti takajalat taivasta kohden. Ratsastaja pysyi taitavasti selässä ja rata jatkui aivan tuota pikaa, mutta Charmanten liike ei ollut enää aivan yhtä rentoa ja kevyttä kuin radan alkupuolella.

Luokka 3. Helppo A FEI:n CCI/CIC* B-kenttäkilpailuohjelma 2009

1. Veera Ruusula - Beauty Queen Purple
2. Veera R. - Hiprakan Hullunmylly
3. Elli L. - Ventoksen Pirunaiseksi

4. Liia - Roscoff Bourguebus
5. Crimis - Herravalta
6. Liia - Buckroe Dark Tarot
7. Veera Ruusula - Metal Symphony
8. Veera R. - Varpulammen James Bond
9. Crimis - Kalmanhenkäys

Veera Ruusula - Beauty Queen Purple
Veera ja hänen ryhdikäs irlantilaistamma plakkasivat voiton hyvän yhteistyön ja aktiivisen sekä tasapainoisen liikkumisen ansiosta. Tamma ei ehkä liikkunut kaikkein liidokkaimmin, mutta se säilytti käynnissä, ravissa ja laukassa hyvän tahdin. Mimmi myös taipui hyvin ja käytti selkäänsä sekä takajalkojaan kiitettävästi. Veera ratsasti kevyesti huomaamattomin avuin, joihin kuuliainen ratsu reagoi viipyilemättä.

Veera R. - Hiprakan Hullunmylly
Huli meni nuoreksi suomenhevoseksi kivan vaivattomasti ylämäkeen suuntautuen ja se käytti liikkumiseen koko kroppaansa. Veera hyödynsi hyvin ratsustaan luonnostaan huokuvan energian, mutta oli myös satulassa topakkana, että reipas ori pysyi reitillä. Pysähdyksessä Huli oli hieman malttamaton, mutta muuten ratsukko meni kohtuullisen täsmällisesti.

Elli L. Ventoksen Pirunaiseksi
Ellin ja Pirpanan suorituksessa oli mukavasti jämäkkyyttä ja aktiivisuutta. Ratsukko ajoitti tehtävät radalla pilkuntarkasti. Tamma oli hyvin ratsastajan avuilla ja se säilytti malttinsa väistöissä, pysähdyksissä ja peruutuksissa. Hyppysellinen rentoutta ei olisi tehnyt erityisesti laukassa pahaa, sillä vaikka Pirpana liikkui tahdikkaasti, se oli ehkä hieman turhankin täpäkkä, eikä lähtenyt venyttämään askeltaan tilanteen mukaan.

Liia - Roscoff Bourguebus
Tasapainoisin ja joustavin liikkein askeltanut Borre-poni eteni radalla korvat hörössä. Käyntipätkillä Liian täytyi olla tarkkana, että ori kulki suorana ja rentona, eikä kurkistellut muun maailman menoja. Ravissa ja laukassa Borren keskittyminen oli selvästi parempi, joten tehtävistä suoriuduttiin täsmällisemmin.

Crimis - Herravalta
Crimis ja komean isolinjainen suomenhevosori Herra huokuivat radalla päättäväisyyttä ja tekemisen meininkiä. Orilla oli luonnostaan kivan letkeä liike, joten on varottava, ettei sitä tule ratsastettua vähän liian lyhyeksi ja tikittäväksi. Päästyään venyttämään itseään, Herra meni hyvin tasapainoisesti ja se käytti työskentelyyn koko kroppaansa.

Liia - Buckroe Dark Tarot
Liian satulan alla oli kevyesti liikkunut newforestinponi Rottis. Ori meni nätisti sinne minne ratsastaja sen ohjasti, eikä ratsukolla ollut suurempia ongelmia radalla. Suorituksesta jäätiin kaipaamaan hieman selkeämpää eroa temponvaihteluihin. Väistöissä Rottis meni hyvin, liikkeen suunnasta pois asetettuna, mutta rungostaan suorana.

Veera Ruusula - Metal Symphony
Rautias puoliveritamma Hilma ja ratsastajansa Veera aloittivat radan melko rauhallisesti turhia hätiköimättä. Raviin ja pohkeenväistöihin olisi kaivannut parempaa takaosan käyttöä ja pyöreämpää selkää. Pysähdyksessä ja peruutuksessa Veera sai Hilman hieman paremmin avuilleen ja loppua kohden ratsukko tuli entistä skarpimpana. Kun Veeralla ja Hilmalla pelasi yhteistyö paremmin, hevosen liikkeeseen tuli kivasti puhtia.

Veera R. - Varpulammen James Bond
Veera ja ratsunsa James Bond puksuttivat radalla eteenpäin tasaisesti kuin juna. Välillä liikkeet tuli suoritettua hieman huolimattomasti. Väistöissä ori säilytti kohtuullisen hyvin eteenpäinpyrkimyksen, mutta ristiin astuminen olisi saanut olla selkeämpää. Keskilaukka jäi esittämättä.

Crimis - Kalmanhenkäys
Komea voikonvärinen Kalma ei ollut moksiskaan kisatilanteesta, vaan se pyöri ehkä enemmänkin omissa maailmoissaan. Orin käynti ja ravi jäi tänään hieman ponnettomaksi, mutta laukassa Crimis tsemppasi ratsunsa selkeästi aktiivisemmaksi takaosastaan. Pysähdys oli vähän lyhyt ja peruutuksessa Kalma nyppi ohjaa, vaikka se kulki muuten kohtuullisen pehmeällä kuolaintuella.