KRJ-koulukilpailut 18.6.2017

Stall Sjöholmassa järjestetään 18. kesäkuuta virtuaaliset koulukilpailut, jotka ovat Kouluratsastusjaoksen alaiset. Kilpailujen vastuuhenkilönä toimii Disa Sund VRL-03335 (disasterne@gmail.com). Kilpailujen luokat ovat tuotosluokkia, jotka tuomaroi Disa Sund. Luokat arvostellaan tehtävänannon noudattamista, kekseliäisyyttä ja hyviä oivalluksia silmällä pitäen.

Yleinen info:
- Järjestyspaikkana Stall Sjöholma #SJOB6302
- Luokat verrytellään & ratsastetaan maneesissa, käsihevosalue ulkokentällä

Kilpailun säännöt:
- Ponikokoiset korkeintaan Vaativa B luokkiin
- VRL-tunnus on pakollinen, seuraan kuuluminen suositeltavaa
- Hevosen VH-numero ei ole pakollinen

Osallistuminen:
- Yhteen luokkaan mahtuu 30 ratsukkoa
- Yksi (1) hevonen enintään kahteen (2) luokkaan
- Enintään kolme (3) ratsua/ratsastaja/luokka
- Yksi hevonen vain kerran yhteen luokkaan
- Samaan luokkaan osallistuvat saman luokkaotsikon alle, kiitos!
- VIP 16.6.2017

Osallistumiset vain allaolevassa muodossa sähköpostiin disasterne@gmail.com otsikolla "KRJ2".
Liitä tarina mukaan heti osallistumisviestiin!

Luokka [rv]
Ratsastaja (VRL-tunnus) - Ratsu VH-
tarina


Luokat

Luokka 1. Helppo C
Luokka 2. Helppo B
Luokka 3. Helppo A
Luokka 4. Vaativa B

Tehtävänannot

Luokat 1 & 3
Varsinainen Prix de Lande starttaa. Kerro kisasuorituksesta tai -päivästä. Sisällytä tarinaan seuraavat sanat: kylähullu, karhu, poku & kaura. Sanoja saa taivuttaa.
(max. 250 sanaa)

Luokat 2 & 4
Disan piti laittaa tämä jo ilmoittautumisvaiheeseen, mutta unohti lahjakkaasti. Sen vuoksi vasta kansliassa eteesi lyödään lappunen, johon tulee rustata lyhyt esittely sinun hevosesta/teistä ratsukkona. Esittely luetaan yleisölle ennen suoritusta. Aikaa ei ole yhtään hukattavaksi, joten kirjoitatko itse nopeasti jotain vai jääkö esittely jonkun taustajoukkolaisen hommaksi? Kirjoita max. 100-sanainen esittely ja liitä perään kuka sen kirjoitti (esim. ratsastaja itse, ratsastajan hevosista mitään tietämätön äiti jne.)


Tulokset

Päivitetty 21.6.2017 klo 21:40

Kiitos kaikille osallistujille! Maaseudun kummallisuudet aiheuttivat päänvaivaa itse kullekin ja luokissa 2 & 4 kuuluttajamme Thomas sai eteensä mitä eriskummallisimpia, mutta myös pohjimmiltaan hyvin sympaattisia esittelyjä kilpailevista ratsukoista.

Luokka 1. Helppo C (1)

1. Lea M. (VRL-13652) - Shakira B VH16-028-0238
Prix de Lande, minä, Kira-tamma ja ratsastaja Chauntel. Täytyy sanoa, että siinä vasta joukko lähtemään koulukisoihin Stall Sjöholmaan. Kun lisätään yhtälöön vielä ne kaikki muut muuttujat (Chauntel ei puhu suomea vaan ranskaa, Kira ei pidä lentämisestä ja joku haastattelija yritti änkeä meille juuri lähdön hetkellä), soppa on valmis. Lentomatka meni kuitenkin hyvin Suomeen, kiitos karhu-pehmolelun, joka piti seuraa Kiralle. Ensin vedettiin vähän henkeä Helsingissä, syötiin kauraa (Kira oikeaa, minä ja Chauntel nyhtökauraa) ja sen jälkeen lähdimme tavoittelemaan kirkkainta kruunua Prix de Landesta.

Kun pääsimme tallille ja saimme Kiran hetkeksi karsinaan lepäilemään (täytyy muistaa kiittää Disaa tästä!) ja itsekin saimme vielä rentoutua hetken ennen kisaa, oli kaikki hyvin, ainakin hetken. Chauntel ja minä päätimme lähteä kiertelemään hieman tallin ympäristöä, mutta tapasimme erittäin mielenkiintoisen henkilön, paikallisen kylähullun. Hän hoki sanaa "poku" varmaan viisikymmentä kertaa, eikä minulla ollut mitään aavistustakaan, mitä sana tarkoitti. Chauntel oli selvästi hieman järkyttynyt asiasta. Tämä oli hänen ensimmäinen kertansa Suomessa ikinä. Poistuimme hiljaa paikalta.

Kisa meni kuitenkin hyvin näistä kaikista muuttujista huolimatta. Chauntel ja Kira pelasivat yhteen yhtä hyvin kuin aina ennenkin ja minä sain kerrankin tyytyväisenä katsella menoa valmentajana maneesin katsomosta. Yleensä olisin hevosen selässä, mutta pienikokoisempana Chauntel toimi paremmin Kiran kanssa.

Luokan jälkeen kehuin ratsukkoa ja jäimme innolla odottamaan tuloksia.

Luokka 2. Helppo B (3)

1. varpu. (VRL-14111) - Jukolan Matruusi VH17-018-0247
Minun nuoruudessani nuin hienoja hevosia oli vain rikkailla, vaikkakin eihän suomikaakista noin kauniisti liikkuvaa saanut, pellollehan ne kuuluivat auraa vetämään. Ja kaiken lisäksi tämä hevonen ei ole edes lauhkeaa lammasta nähnykkään, kuten minun polleni sillon 50-luvulla. Hyvin tuo tyttö kuitenkin rattastaa tällä, on se suomikaakki vaan niin monipuolinen ja kehitynnä tuosta minun ajastani. Nimikin kivan perinteinen Jukolan Matruuusi, joo eiköhän vaan anneta tytön rattastaa.
(Kirjoittanut Varvun isoäiti, entisiä hevosihmisiä itsekkin)


2. Uppe (VRL-11253) - Jukolan Ponne
Ponne on ruskea suomalaisruuna, joka osaa myös hypätä. Ratsastajana hänellä on omistajansa Elli, joka Ponnen myötä otti sekä hevosen että kokonaisen tallin vastuulleen ja sai heittää hyvästit sosiaaliselle elämälleen. Nämä taavit eivät useinkaan selviä maastossa naarmuitta, minkä lisäksi sekä hepo että sen valmentaminen syövät paljon euroja. Lisäksi herra hevonen päätti keväällä kasvaa satulastaan ulos ja selkä vaati laadukkuudeltaan, ja luonnollisesti myös hinnaltaan uuden sfäärin penkin. Mainittakoon kuitenkin, että satulahuoneessa on rivi ruusukkeita, joten on niistä ylpeäkin saanut olla. Kunnes taas kompuroivat pellolla ja hankkivat molemmille sairaslomaa.
- Sydän syrjällään tilin saldoa seuraten ja tyttären puolesta alati rukoillen äiti ja pääsponsori Arja


3. Eenu (VRL-13600) - Hattuvaaran Vilperi
"Minun äitini antoi minulle tällaisen paperin mihin minun pitäisi kiljottaa kaikkea mukavaa äitistä ja sen hullllljasta latsusta Pietusta. Minä en kyllä tykkää Pietusta, se on hilveän iso ja pelottava, kellan se pulasi äitiä takapuolesta! Äiti myös aina vetää sitä pelässään kotona kun se ei suostu liikkumaan ja samalla äiti aina sanoo ponille pahoja sanoja, välillä Pietu on myös tuhma poika kun se heittää äitini pois selästä kulalätäkköihin, silloin minä sanon sille soosoo. Äitini on palas ja se voittaa tänään iiiihan kaikki! Äiti sanoi myös, että tämä lappu sitten luetaan ääneen jossain, joten kai minä saan lähettää telveisiä mummulle ja papalle?"
Terveisin 6v. Rakas Tyttäreni <3

Luokka 3. Helppo A (1)

1. JP (VRL-01948) - Huovilan Kendra
Kendra on todella kaunis poni, mutta kun se kasvattaa talvikarvan ja koko alkukesä värjötellään alle 10 asteessa, on meillä käsissämme todella harvinaisen reheväturkkinen welsh vielä kesäkuussakin. Kerran kävi jopa niin, että olimme matkalla länsirannikkoa pitkin Sjöholmaan koulukisoihin, ja päätimme pysähtyä paussille muuan pikkukylään vilvoittelemaan paksussa turkissaan hikoilevaa Kendraa. Kendran torkkuessa puiden alla varjossa kuului hieman kauempaa yhtäkkiä panikoitunut huuto "apua apua, karhu tien varrella!". No, eihän Kendra nyt niin karvainen ollut, että sitä joku tavallinen tallaaja olisi voinut karhuksi luulla. Tässä oli kyseessä vaan joku kylähullu, joka ei ehkä koskaan tavallista pokua talvikarvoissaan ollut nähnyt. Miehen juostessa ympyrää hätäpäissään kävelin hänen luokseen ja selitin, että kyseessä on ihan rauhallinen ja ystävällinen poni. Saatoin miehen lähemmäs tutustumaan Kendraan, ja lopulta heistä tuli niin hyviä kavereita, että mies jopa syötti Kendralle kauraa suoraan kämmeneltään ja toivotti meille menestystä kilpailuihin.

Luokka 4. Vaativa B (3)

1. Werry (VRL-12945) - Rohdon Tavetti
Rohdon Tavetti ja Werry ovat kuin paita ja peppu ratsukkona. Werryltä löytyy paljon voitonhimoa, kuten toki myös Taavilla, mutta ori sen sijaan haluaa varmistaa voittonsa hieman omalla tavalla ja omin säännöin. Yhteisymmärrys sujuu, ainakin yleensä, ja tämä pari ovat jahtaavat sijoituksia kilpailuissa kuin hai laivaa. Totta puhuen, välillä en osaa päättää, että kumpi näistä kahdesta on se itsepäisin ja teinimäisin - jos ei jostakin pidä niin sitten kiroillaan ja valitetaan kuinka ei onnistunut ollenkaan tai mennyt priimalleen. Loppujen lopuksi kokonaisuudessaan toki tämä ratsukko on näkemisen arvoinen ja voiton ansainnut."
- kirjoittajana Hortensian yksi parrakkaimmista tallityöntekijämiehistä, nimenä Harri.


2. Lea M. (VRL-13652) - Tuulenvire HUI VH16-018-1797
Lean aviomies Ben: "Kaksi kuningatarta, jotka molemmat ajattelevat olevansa maailman napoja. Vai voinko näin edes sanoa? Toinen heistä kuitenkin on vaimoni. *naurua* Noh, vaimoni on ehkä hieman inhimillisempi verrattuna Viira-tammaan, jos sen saa tähän lisätä vielä korjaukseksi. Lea on jo pitkän linjan hevosihminen ja nykyään myös valmentaja ja tallinomistaja sekä puolisoni. Suomenpienhevonen Viira on vielä enemmän palvottavissa oleva ja minulle harmaita hiuksia tuottava yksilö. Kaiken pitää olla just eikä melkein. Tamma toimii silti äärettömän hyvin Lean kanssa koulukentillä. Epäilen, että nämä kaksi tuntevat jotain vahvaa sielunyhteyttä."

3. Werry (VRL-12945) - Anttoonio VH17-018-1123
Werry on juuri sellainen voitonhimoinen ihminen, joka kyllä tähtää kaikkeen parhaaseen. Anttoonio taas on miellytyshaluinen ja toki ruusukehai, mutta ratsastajaansa rauhallisempi kaveri. Hyvänä ratsastajana Werry osaa pistää rauhallisemman pelitunnelman päälle Antonin kohdalla jotta yhteistyö säilyy järkevänä, mutta silti aina enemmän kuin mielellään toivoo pääsevänsä kärkeen. Voisi ajatella, että Werry on se joka vaatii orilta kaiken kun tosi on kyseessä, mutta Anton osaa sitten hieman tasapainottaa suoritusta, jotta jälki on hyvää. Ratsukkona oikein hieno, mikään maata mullistava tuskin on, vaikka Anton kullanarvoinen on, Werry myös."
- kirjoittajana Hortensian yksi miesyhteisöön kuuluva yleensä kisoihin kuskaava Jokke.