ERJ-estekilpailut 6.5.2018

Stall Sjöholmassa järjestetään 6. toukokuuta virtuaaliset estekilpailut, jotka ovat Esteratsastusjaoksen alaiset. Kilpailujen vastuuhenkilönä toimii Disa Sund VRL-03335 (disasterne@gmail.com). Kilpailujen luokat ovat tuotosluokkia, jotka tuomaroi Disa Sund. Luokat arvostellaan tehtävänannon noudattamista, kekseliäisyyttä ja hyviä oivalluksia silmällä pitäen.

Yleinen info:
- Järjestyspaikkana Stall Sjöholma #SJOB6302
- Luokat hypätään maneesissa, verryttelyt ulkokentällä

Kilpailun säännöt:
- Ponikokoiset korkeintaan 130cm luokkiin
- VRL-tunnus on pakollinen, seuraan kuuluminen suositeltavaa
- Hevosen VH-numero ei ole pakollinen

Osallistuminen:
- Yhteen luokkaan mahtuu 30 ratsukkoa
- Yksi (1) hevonen enintään kahteen (2) luokkaan
- Enintään kolme (3) ratsua/ratsastaja/luokka
- Yksi hevonen vain kerran yhteen luokkaan
- Samaan luokkaan osallistuvat saman luokkaotsikon alle, kiitos!
- VIP 4.5.2018

Osallistumiset vain allaolevassa muodossa sähköpostiin disasterne@gmail.com otsikolla "ERJ3".
Liitä tarina mukaan heti osallistumisviestiin!

Luokka [rv]
Ratsastaja (VRL-tunnus) - Ratsu VH-
tarina


Luokat

Luokka 1. 50-60cm
Kerro kisasuorituksesta tai -päivästä. Sisällytä tarinaan seuraavat sanat: muuttolintu, sinivuokko, routa & väsymys. Sanoja saa taivuttaa. (max. 250 sanaa)

Luokka 2. 80cm
Kirjoita kisapäivästä tai -suorituksesta runo ratsun näkökulmasta.

Luokka 3. 100cm
Ymmärrä ja tule ymmärretyksi. Ohjaako navigaattori teidät Sjöholman ruotsinkielisen naapurin pihaan vai onko suorituksen aikana kommunikointiongelmia ratsun kanssa? Kerro kisapäivänä isompaa tai pienempää hämmennystä aiheuttaneesta tilanteesta.

Luokka 4. 120cm
"Taidan vaihtaa keppihevosiin!" ovat ensimmäiset sanasi ratsastaessasi radalta pois taustajoukkojesi luokse. Kerro suorituksesta ja mistä sanasi kumpuavat. (max. 250 sanaa)


Tulokset

Päivitetty 10.5.2018 klo 11:20

Luokka 1. 50-60cm (3)

1. Uppe (VRL-11253) - Baave
Keräsimme Baaven kanssa koko kevään rohkeutta lähestyä jälleen kisakenttiä. Viime kerrasta oli nyt vierähtänyt sen verran aikaa, ettei krooninen häpeäni enää saanut poskiani helottamaan. Nyt kun pahinkin routa oli kaikonnut, sinivuokot puskivat jo pintaan terhakasti ja ulkokentät muistuttivat taas enemmän pöliseviä hiekka-alueita kuin mutakuoppia, uskaltauduimme mönkimään ulos häpeäntäyteistä itsesäälipurkistamme ja matkasimme Baaven ja kisahoitajamme Millan kanssa estekisoihin. Korkeushyppääminen sai kuitenkin jäädä tällä(kin) kertaa väliin, sillä ilmoitin meidät ihan miniluokkaan kaikkien osapuolten mielenrauhan säilyttämiseksi.

Baave hyppäsi alkuradan ihailtavan tosissaan, vaikka se olisi voinut periaatteessa astua käynnissä esteiden yli. Kolmanneksi viimeisellä esteelle meidän molempien itsevarmuus kostautui pahemman kerran, sillä minä erehdyin lähtemään hyppyyn vähän liian aikaisin mukaan, mistä Baave otti motivoituneena kopin, ponkaisi jaguaarin elkein kohti estettä, joten seuraavaksi olinkin jo matkalla selästä kuperkeikalla maata kohti. Kopsahdin maahan, sain kasan puomeja perässäni päälleni, päästin ohjista irti ja katsahdin taivaalle. Hetken keskityin ihastelemaan pilvettömällä taivaalla matkaavien muuttolintujen auraa, kunnes tajusin pohtia sattuuko minuun ja könysin sitten ylös hieman pöllämystyneenä, etsien samalla katseellani ruunaa, joka jo paineli toisessa päässä kenttää.

Kotimatka oli hiljainen. Milla ilmoittautui kuskiksi jo siinä vaiheessa, kun näki murhanhimoisen ilmeeni taluttaessani Baavea kentältä keskeytyneen suorituksemme jälkeen. Kokonaisvaltainen hevosharrastusta kohtaan tuntemani väsymys kesti kisapäivän jälkeen viikon. Sen jälkeen olin jo ehtinyt unohtaa tämänkin reissun ja selasin taas kisakutsuja optimistisena. Niin myötä- kuin vastamäessäkin, Baaveseni.


2. yersinio (VRL-06303) - Oldfinion Tabasco VH17-013-0031
3. Pölhö (VRL-01436) - Jazzbomb Lumos

Luokka 2. 80cm (6)

1. Charlotte (VRL-02207) - Shalia ox VH15-003-0176
Tunnelma taas kirvoittaa
Hirnahduksen pitkän saa
Yli puomien me liidetään
Kaik' kurvit, kulmat kiidetään

Sarjat, lankut, okserit
Vilkkuu ratsastajan bokserit
Kun satulassa pyllistää
Etukumaraan nyt kellistää
Kavio iskee kentän pohjaa
Ja nyppään vielä lisää ohjaa

Ei tarvi suusta vetää
Minä jos kuka
Osaan kyllä lentää
Luota vain ratsuusi
Ja sulje suusi
Sillä maiskutus ei auta
Anna hevoselles työrauha

Ja jos puomiin joskus kopahtaa
Hyppyinto vähän taitaa lopahtaa
Mutta taputus ja kiitos, silitys
Niin taas on puhdas ylitys


2. Pölhö (VRL-01436) - Jazzbomb Lumos
Tänään ei jaksa kiinnostaa
olisko vähän kivempaa
jos noita orheja voisin vähän katsastaa
Mua ei jaksa kiinnostaa
esteet tänään jäädä saa
keksin jotain hauskempaa
pääsisinpä vapaalle rilluttelemaan
Miten sua voi jaksaa kiinnostaa
tässä hiekkalaatikolla pyöriä aina vaan
nyt ukko hiiteen sieltä

eikö sulta löydy yhtään kevätmieltä
yhtään estettä en enää kyllä ylitä
älä yhtään yritä
miehet on enemmän mun mieleen
ottaisin heti sellaisen viereen

Tänään ei jaksa kiinnostaa.


3. Elva (VRL-14586) - Yawp Wasteland Rebel
4. Dimma (VRL-08204) - Tadeo v.d. Zelos VH18-031-0124
5. yersinio (VRL-06303) - Oldfinion Tabasco VH17-013-0031
6. Elva (VRL-14586) - Pilgrim Audrey

Luokka 3. 100cm (1)

1. Kioja VRL-13006 - Manuel VH13-027-0298
Meillä oli ollut erimielisyyksiä suunnista Manun kanssa jo omassa tallipihassa kun olisi pitänyt hevosautoon kävellä. Manun mielestä pelkääjänpaikka olisi ollut mieluisampi suunta. Sitten kun olisi pitänyt lähteä harjattavaksi ja varustettavaksi, ei ponin perhana olisi halunnut tulla autosta ulos. Autolta maneesiin sentään päästiin sen suuremmitta ongelmitta, mutta tänään lähtöluvasta kertova kello oli hurjan jännittävä, joten kun koitin saada Manua liikkelle kohti ensimmäistä estettä, oli pakki jäänytkin päälle. Seinään törmättyään ruunikko poni kuitenkin päätti että ehkä mieluummin mennään kuitenkin eteenpäin. Radalla viiden ensimmäisen esteen välissä jouduin tekemään useita pieniä voltteja, sillä Manu koitti jatkuvasti ehdottaa uusia suuntia. Viimeisen esteen jälkeen poni olisi mielellään lähtenyt jatkamaan uuden kierroksen rataa, mutta sain sen kuitenkin jotakuinkin kunnialla ulos maneesista. Autolla Manu ilmaisi itseään vielä astumalla kipeästi varpailleni kun taistelin sen kanssa takaisin hevosautoon kävelemisestä.

Luokka 4. 120cm

peruttu