ERJ-estekilpailut 29.10.2016

Stall Sjöholmassa järjestetään 29. lokakuuta virtuaaliset estekilpailut, jotka ovat Esteratsastusjaoksen alaiset. Kilpailujen vastuuhenkilönä toimii Disa Sund VRL-03335 (disasterne@gmail.com). Kilpailujen luokat ovat tuotosluokkia, jotka tuomaroi Disa Sund. Luokat arvostellaan tehtävänannon noudattamista, kekseliäisyyttä ja hyviä oivalluksia silmällä pitäen.

Yleinen info:
- Järjestyspaikkana Stall Sjöbacka #SJOB6302 (nykyinen Stall Sjöholma)
- Luokat hypätään maneesissa, verryttelyt ulkokentällä

Kilpailun säännöt:
- Ponikokoiset korkeintaan 130cm luokkiin
- VRL-tunnus on pakollinen, seuraan kuuluminen suositeltavaa
- Hevosen VH-numero ei ole pakollinen

Osallistuminen:
- Yhteen luokkaan mahtuu 30 ratsukkoa
- Yksi (1) hevonen enintään kahteen (2) luokkaan
- Enintään kolme (3) ratsua/ratsastaja/luokka
- Yksi hevonen vain kerran yhteen luokkaan
- Samaan luokkaan osallistuvat saman luokkaotsikon alle, kiitos!
- VIP 26.10.2016

Osallistumiset vain allaolevassa muodossa sähköpostiin disasterne@gmail.com otsikolla "ERJ1".
Liitä tarina mukaan heti osallistumisviestiin!

Luokka [rv]
Ratsastaja (VRL-tunnus) - Ratsu VH-
tarina


Luokat

Luokka 1. 50-60cm
Kerro kisasuorituksesta tai -päivästä. Sisällytä tarinaan seuraavat sanat: katin kontit, neliapila, ryöväri & pöly. Sanoja saa taivuttaa.
(max. 250 sanaa)

Luokka 2. 80cm
Laadi ratsustasi vapaamuotoinen etsintäkuulutusilmoitus. Siitä on käytävä ilmi millaiseen kolttoseen se on syyllistynyt tai miksi se on pakosalla. Vapaamuotoinen toteutus joko kirjallisesti tai kuvana. Kuvatuotoksen kohdalla liitä osallistumiseen linkki toimivaan osoitteeseen.

Luokka 3. 100cm
Radan aikana tapahtui sattumus, joka veti ratsastajan naaman enemmän ja vähemmän mutrulle. Jonkun päivä voi mennä pilalle pienestäkin asiasta, kun taas toiset eivät ihan vähästä hätkähdä. Kerro, menikö ratsastajan meikit pilalle ratsun suusta lentäneestä kuolasta vai menittekö mukkelismakkelis? (max. 200 sanaa)

Luokka 4. 120cm
Mitä jos saisit valmistautua kisaan kuin oman elämänsä supertähti. Vai olisitteko hieman vaatimattomampia? Kerro teidän backstage-vaatimuksista tälle kisapäivälle. (max. 200 sanaa)


Tulokset

Päivitetty 28.10.2016 klo 14:00

Luokka 1. 50-60cm

Neliapilasta ei juuri ollut onnentuojaksi tässä luokassa, vaan kisarata ja -päivä toi yllättäviä tapahtumia itse kunkin eteen. Pölyä ilmaan nostattaneet ratsukot turhautuneine kuskeineen veivät ykkösluokan kirkkaimmat sijat.

1. Creimeide (VRL-06904) - Lando v.d. Zanneshof VH15-017-0742
Olimme lähdössä Landon kanssa kilpailemaan esteitä, mutta poni kävi niin kuumana jo kotipihassa että ajattelin parhaimmaksi lämmitellä sitä maneesissa ennen lähtöä. Voi kauhistus mikä pöly siellä olikaan! Pohja oli kuivanut tyystin ja katin kontit, kiiltävän valkea poni kaipasi taas kunnon puhdistusta. Lämmittelyn jälkeen yritimme puunata Landoa mahdollisimman puhtaaksi oikein joukolla, mutta pöly ei loppunut millään. "Neliapila tai muu onnenkalu olisi kyllä tänään tarpeen..." ajattelin jo ennen kuin pääsimme pois kotipihasta.

Kisapaikalla kaikki näytti valoisammalta. Poni ei pölissyt enää jokaisesta hipaisusta ja ori odotti yllättävän tyynenä vuoroaan päästäkseen varsinaiseen verryttelyyn ottamaan muutamia hyppyjä alle. Ennen kentälle menoa kuulin kuitenkin selkäni takaa huutoa - jokin pikkutyttö huusi valtavan kovaa "SENKIN RYÖVÄRI!!" ja huomasin Landon varastaneen tytöltä leivän. Laskin mielessäni hitaasti viidestä alaspäin etten tulisi sanoneeksi hyvin rumasti ja menin lohduttamaan tyttöä, jonka vanhemmat olivat tulleet myös paikalle hyvin vihaisina. Päädyin pahoittelemaan mitä syvimmin ja kaivelemaan taskustani rahoja, joilla kävin ostamassa tytölle uuden leivän kahviosta.

Epätoivoisesta alusta huolimatta verryttely sujui todella hyvin, Lando oli tarkkana ja suoritti hyvin varman oloisesti. Ehdin jo huokaista helpotuksesta, kunnes Lando veti jäätävän esityksen pukkien kera ja ratsastaja mätkähti maahan. Poni seisahtui kuin seinään ja onneksemme ratsastajakin selvisi vaivoitta. Pitkän ja kivisen tien jälkeen kaksikko pääsi viimein kisaradalle joka onneksi sujui ilman kommelluksia. Päädyin manailemaan koko kotimatkan "on se tämäkin harrastus...." ja laitoin Landon pitkälle kisatauolle.


2. Lynn (VRL-05265) - Heljän Sirius
Hanki oma varsa, se on kivaa. Niin sanovat. On kuulemma palkitsevaa, kun työ alkaa kantaa hedelmää kilpailumenestyksen muodossa. Katin kontit, sanon minä puolestani.

Sirius ei kyllä tuota hedelmää. Ei omenaa, ei päärynää, ei kirsikkaa. (Onko ne kaikki edes hedelmiä? Mistä noistakin tietää.)

Verryttelyssä se ei vielä ole pahasti häpeäksi, mitä nyt huutelee kaikille ihanille tytöille. Sen mielestä jopa kanslian riuska hirmuemäntä on ihana tyttö (minun mielestäni ei niinkään). Kilpailusuoritusta ei kuitenkaan tuhatkaan neliapilaa riittäisi pelastamaan, sillä siellä ei hyvällä onnella pelata. Kentälle nostattamamme pöly laskeutuu varmaan vasta huomenna, tuumaan pahantuulisena, kun kaahaamme tanner tömisten läpi radan Siriuksen määräämässä tahdissa.

Alan ymmärtää, että ainoa keinoni saada Siriuksesta ruusukehai on ryhtyä ryöväriksi.

Ehkei kovin rehellistä, mutta hei - mitä sitä ei oman hevosensa eteen tekisi? Sillä olkoon Sirius millainen pösilö tahansa, on se kuitenkin minun oma pusimussukkani.


3. Uppe (VRL-11253) - Jukolan Ponne
4. Katja H. (VRL-00597) - Talviyön Tanssiinkutsu
5. Tierra (VRL-02841) - Attendant VH11-035-0006

Luokka 2. 80cm

Hauskoja ilmoituksia, joista päälimmäisenä jäi mieleen yhteisomistushevosensa kadottaneen ratsastajan ja huonoin seurauksin tammaansa huijanneen omistajan ilmoitukset.

1. Milja (VRL-00692) - Ira Wv VH16-044-0071
OLETKO NÄHNYT TÄTÄ PIKKUHIRVIÖTÄ?
- Lähestyttävä äärimmäisen varovasti (tai et pääse lähelle enää uudestaan)
- Älä yritä käyttää porkkanoita tätä hevosta vastaan (tai sinulla ei ole enää sormia)
- Älä missään nimessä nouse hevosen selkään, vaikka se onkin täydessä varustuksessa (tai löydät itsesi maasta, kuten allekirjoittanut)
- Hevosen kiinnisaamiseen johtavat tiedot palkitaan asianmukaisesti (olet kenties pian uuden hevosen omistaja)
- Kaikki yhteydenotot suoraan Miljalle (jotta Kati ei saa tietää, että olen kadottanut meidän hevosen)


2. Lynn (VRL-05265) - Seppeleen Sysiyö
KADONNUT: Tamma

Etsinnässä elämäänsä ajoittain kyllästynyt tyttöhevonen, joka taitaa olla syysloman tarpeessa. Huijattiin traileriin mainitsemalla laidunloma. Hoksasi perillä tulleensa juksatuksi. Otti ritolat. Kaikesta päätellen kiimaa pukkaa, joten saattaa olla lomaromanssin jäljillä.

Tuntomerkit: Pötkelönmallinen. Omasta mielestään viehättävä. Orin läheisyydessä silmät alkavat säihkyä (ruunatkin kyllä kelpaa).


3. Tierra (VRL-02841) - Iqbal for Auro VH11-237-0011
4. Laura (VRL-11124) - Kaakkilan Hattaramorsian
5. Katja H. (VRL-00597) - Huvitutin Viuhti

Luokka 3. 100cm

Kaikenlaista sattui ja tapahtui! Luokan ykkönen kuvaili hyvin kuinka pienikin sattumus voi todella sattua sydämeen. Hulda huoleton kiri kakkoseksi possuilevan suomenhevosensa kanssa.

1. Tierra (VRL-02841) - Twist N Shout VH14-011-0248
Aloitimme 100 cm esteradan tervehtimällä tuomaristoa. Twist oli hieman säpsyllä tuulella ja steppaili allani, kunnes nostin laukan ja lähdin kohti ensimmäistä estettä. Laukkasin ison kaaren ja suoran radan okserille. Siitä käännös ja kaksoiseste. Suoraan ja jälleen okseri. Rata tuntui sujuvan kuin leikki ja virnuilin varmaan ääliömäisesti kannustaessani Twistiä seuraavalle esteelle. Keskellä rataa tuli iso kaarre ja juuri kaarteessa joku maailman ihanin IrmaPetteri päätti paukauttaa ties millä ämpärillä metallikaiteeseen. Twist otti ison sivuloikan ja minun uusi uniikki pinkki superhieno blingbling raippani, jonka olin tilannut varta vasten Madeinchina-tehtaalta, tipahti kädestäni. Ja arvaahan sen, että Twist loikkasi juuri sen päälle katkaisten elämäni ylpeyden ja valon kahteen osaa. Tämä vain sekunnin kestänyt tapahtuma ei sinällään vaikuttanut suoritukseen mitenkään ja Twist jatkoi rataa kuin ei mitään olisi tapahtunut. Radan jälkeen olisin käynyt katkaisemassa tältä IrmaPetteriltä jotain, mutta hänen onnekseen en häntä enää löytänyt siinä vaiheessa. Ehkä ilmeeni radan lopussa ja hurjistunut katse-joka-voisi-tappaa-katseeli oli kertonut hänelle, että on parempi poistua ennen kun pääsen Twistin selästä alas.

2. Katja H. (VRL-00597) - Rohkean Taikausko
Tänään ei kyllä todellakaan ollut meidän päivämme! Niin verryttely kuin itse kisaratakin tuntuivat sujuvan kuin lastenleikki, kunnes raudikkoni viimeisen esteen, kauniisti heinästä punotuin kranssein koristellun muurin, kohdalla päätti näyttää todellisen luontonsa ja ilmavan loikan sijaan ryntäsi syömäpuuhiin. Pysyin kuin pysyinkin onneksi tamman selässä, joten eikun Taika äkkiä takaisin ruotuun ja kohti uutta, tällä kertaa onnistunutta hyppyä. Kyllä oli tuomarilla naurussa pitelemistä, minulla ei juuri sillä hetkellä ei, vaikka tapaus kyllä huvittikin myöhemmin. Hyi mikä possu Taika taas olikaan!

3. Milja (VRL-00692) - Gielas VH16-018-0963
4. Raituva (VRL-13369) - Kuukarin Kaaosritari VH16-018-2259
5. Raituva (VRL-13369) - Raitulan Sielunsyöjä VH16-018-2316

Luokka 4. 120cm

Kisajärjestäjää vuoroin kauhistutti ja hymyilytti näitä listoja lukiessa. Luokan ykkösen buukkaamista ehkä mietittäisiin uudemman kerran, kun taas kakkoseksi sijoittunut oli tiivistänyt toiveensa varsin uskottavaan malliin.

1. Salma (VRL-13360) - Bonnie KN VH15-029-0290
Arvoisa Stall Sjöholma,
toimitamme tämän vaatimattoman backstage-pyyntölistan koskien esteratsastaja Salma Stjärndahlia.
1. Omat VIP-tilat kisapaikalta. Ihannetapauksessa koko talli on pyhitetty Stjärndahlin ratsun Bonnie KN:n käyttöön viikoksi ennen kisaa ja kolme päivää kisojen jälkeen (jotta riittävä irtautumisaika kisasuorituksen aiheuttamasta stressitilasta ehditään taata asiaankuuluvasti).
2. Suora näköyhteys VIP-aitiosta lämmittelykentälle. VIP-aitioksi käy esimerkiksi satulahuone, josta on poistettu yksi seinä näköyhteyden parantamiseksi. Toimivasta lämmityksestä ja huoneen remontoinnista kitch-tyyliseksi kokonaisuudeksi luonnollisesti huolehditaan.
3. Oma pehmopuuvillaisilla seinillä vuorattu peilitön maneesi kisasuoritusta varten. Hypnoosikoulutuksen saanut juontaja, joka analysoi suoritusta rauhallisella äänellä.
4. Backstage-henkilökunta, jonka toivotaan koostuvan seuraavista henkilöistä: tallinomistaja perheineen, Stjärndahlin kuusi hevosenhoitajaa perheineen, Antti Tuisku, Sanni, heidän hevosalan perehdyttäjänsä, Japanin hallitsijan henkilökohtainen kokki, VIP-lipun voittajat.
5. Hopeakylpy. Ratsu Bonnie KN:n karvapeite valellaan laulavan backstage-henkilökunnan toimesta kolme kertaa vuorokaudessa viilennetyllä hopealinimentillä, jotta kimo väri hohtaa toivotulla tavalla.
6. Katosvuode. Vuode tulee sijoittaa niin, että Stjärndahl voi yöaikaan tervehtiä ratsuaan nousematta. Katokseen tulee asentaa aito kopio Sydneyn tähtitaivaasta juhannusaattona 1912.
7. 10x10 metriä tyhjää sisätilaa, johon asennetaan Stjärndahlin mukana kuljetettava palkintokaappi (134 pokaalia, 539 ruusuketta) spottivaloineen. Kultaista väriä korostava spotti, joka soittaa sykäyksittäin D3-säveltä koko kisavierailun ajan.
8. 10 tunnin keskeytyksetön lähetys ostos-TV:tä auttamaan unentuloa (myyntituote: Aromipesä).
9. 3,5-vuotias luppakorvakani, joka on nimetty Antti Tuiskun Koiraksi.
Kiitos yhteistyöstänne!


2. Katja H. (VRL-00597) - Moon Aamurusko
- 2kpl Marimekon punaista Kaksi raitaa-pyyhettä
- 5kpl kotimaisia omenoita
- Battery vitamin energy Lemon & Mint-energiajuoma
- Pätkis mini bites-pussi


3. Tierra (VRL-02841) - Dark Kwanza VH14-021-0180
4. Raituva (VRL-13369) - Raitulan Sielunsyöjä VH16-018-2316
5. Raituva (VRL-13369) - Kuukarin Kaaosritari VH16-018-2259